VIETNAM

Hue Vietnam: Tag på opdagelse i den forladte vandpark, Thuy Tien

Den bedste oplevelse som Hue efter vores mening har at byde på, er den forladte vandpark, Thuy Tien, lige uden for byen. Her kan du nemlig gå på opdagelse i det, der engang var ment til at være en livlig og flot vandpark – og hvor tit kan du lige det?

Efter at have gået rundt inde i Den Kejserlige By i Hue kom vi i tanke om at have set noget på internettet om en forladt vandpark med en ikonisk drage lige uden for byen. Den kunne naturligvis ikke gå vores næser forbi, så vi besluttede os for at leje en taxa til at køre os derud – det kostede 140.000 Dong.

Hvordan kommer du ind i Thuy Tien?

Da vi ankom med taxaen til indgangen til vandparken blev vi mødt af en lettere bestemt vagt, som ikke ville lukke os ind, fordi stedet var lukket. Taxachaufføren gav dog ikke op på vores vegne, og satte os af lidt længere oppe på vejen ved en sti, hvor et par scootere stod parkeret.

Ifølge hans anvisninger kunne vi komme derind (måske ikke på helt lovlig vis) ved at følge stien ligeud og så til højre. Ved første forsøg fandt vi en gravplads (og det lagde ligesom lidt stemningen). Vi gav dog ikke op, da der til vores held kom andre backpackere forbi i håbet om at se vandparken. Vi var derfor hurtigt en flok som blev enige om at prøve at følge stien og sammen med Google Maps finde den rette vej derhen.

.. Og efter 15-20 minutters vandren gennem skidt og kradt stod den der – den forladte vandpark.

Hvad kan du se i den forladte vandpark?

Som navnet lidt lægger op til, består oplevelsen af en tidligere flot 50 hektar stor vandpark, som nu er lukket og gået i forfald. Men, det er netop det spændende ved hele oplevelsen – for hvor tit kan du få lov til at snige dig ind i en forladt vandpark og udforske den?

Den helt store ”attraktion” i vandparken er en kæmpe ikonisk drage, som du ved hjælp af en trappe kan gå helt til tops i. Undervejs får du fornemmelsen af en vandpark, hvis ambition var at være driftig og et kæmpe trækplaster, men som aldrig blev det.

Vi har læst os til, at parken ikke stod færdig ved åbningen i 2004, og derfor ikke var særlig effektiv driftsmæssigt. Den måtte derfor hurtigt dreje nøglerne om, og har nu stået tom og forladt i mere end 10 år.

Da vi sneg os ind i vandparken gennem en skov og via et tilgroet stisystem, kostede det os ikke noget at komme ind i vandparken på nær transporten dertil.

Vi blev af og til dyttet og råbt af af en vagt, men da vi på vej ud mødte ham på sin scooter, og forklarede ham, at vi var på vej ud, blev vi mødt af et smil og et “okay, okay” – så hvor “ulovligt” det er at trænge ind i parken, ved vi nu ikke 😉 Sjovt og spændende var det i hvert fald!

Ønsker du mere inspiration til oplevelser i Vietnam? Så læs med her:

Derfor skal du besøge Ninh Binh, Vietnam

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

 1. Virkelig fede billeder ☺️

  1. Backpacking The World siger:

   Mange tak 🙂 Det var også en virkelig fed park, så den gjorde en stor del af arbejdet for os 🙂

 2. Ej hvor spændende. Sikke et eventyr. Tænk sug at ha jobbet som den vagt. At vogte en lukket park. Hmm

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Fantasifabrikken,

   Ja, vi syntes også, det var lidt spøjst, at man kan have jobbet som vagt i en lukket park. Men der er så mange ting her i Asien, der er radikalt anderledes end derhjemme – så hvorfor ikke 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *