VIETNAM

Guide: Sådan søger du visum til Vietnam

OBS: Vær opmærksom på, at rejsevejledningen for rejser til Vietnam i øjeblikket ændret. Alle ikke-nødvendige rejser frarådes lige nu på grund af coronavirus.

I februar 2019 rejste vi til Vietnam med start i Hanoi for efter en måned at slutte i Ho Chi Minh. Da vi skulle rejse rundt i Vietnam i mere end 15 dage krævede det, at vi havde et visum. Vi var lidt forvirrede til at starte med, og derfor fortæller vi dig her i indlægget, hvordan du søger det, så du undgår samme forvirring.

Skal du altid søge om visum for at komme ind i Vietnam?

Hvis du kun skal opholde dig i Vietnam i 15 dage inklusiv ind- og udrejsedag, er det ikke nødvendigt for dig at søge om visum på forhånd; du kan gå direkte igennem immigrationen, få et gratis stempel i passet og så derefter hente din bagage.

Hvordan søger du visum til Vietnam ved ophold på mere end 15 dage?

Der er to forskellige måder, du kan vælge at søge visum på, når du skal besøge Vietnam i mere end 15 dage.

1.Du kan søge om visum på den vietnamesiske ambassade i Hellerup.

Det første du kan vælge at gøre, er at søge om visum gennem ambassaden i Hellerup ved enten at møde op i åbningstiden med de nødvendige dokumenter og dit pas eller sende de nødvendige dokumenter og dit pas til ambassaden via brev. Det har vi dog valgt ikke at gøre, da det virker lidt mere omstændigt og tidskrævende end at få visum on arrival.

Vælger du at søge visum gennem ambassaden i Danmark, anbefaler vi, at du kontakter ambassaden på forhånd og spørger dem om, hvad du skal have styr på. Det kan du gøre via mail på: embvndk@hotmail.com

2. Ansøg om et approval letter

Siden 01. februar 2017 har danske statsborgere kunne søge om visum til Vietnam ad 30 dages varighed med én indrejse online. Det kaldes et e-visa og kan søges via dette officielle link. Her udfylder du ansøgningsskemaet samt vedhæfter en kopi af et pasfoto og dit pas. Det er beskrevet meget nøje via linket, hvordan du skal gøre det.

Når du har udfyldt ansøgningsskemaet, skal du betale et gebyr i USD, som svarer til cirka 160 kroner afhængig af kursen. Du modtager en registreringskode på mail, som du skal gemme.

Efter tre dage (og hvis din ansøgning er blevet godkendt) modtager du via mail et link, hvor du skal bruge din registreringskode for at tjekke, om du har fået godkendt din ansøgning (det såkaldte ”approval letter”), som du skal udskrive og vise ved ankomst i lufthavnen.

Ved ankomsten i lufthavnen troede vi, at vi skulle betale et gebyr for at få et stempel i vores pas, da vi havde læst det flere steder. Det skulle vi ikke.  

Vi kan naturligvis ikke garantere, at reglerne pludseligt er blevet lavet om. Så tjek altid udenrigsministeriets hjemmeside eller kontakt ambassaden for eventuelle ændringer i visumreglerne.

Hav gerne bestilt flybilletterne inden, du søger om visum. Det gør hele processen med at udfylde ansøgningen meget nemmere, da du er sikker på, hvornår du skal ind og ud af landet. Fybilletter kan købes gennem Travelmarket.dk (reklame)- det er vores favoritsted at finde billige flybilletter.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

 1. Maria siger:

  Hej. Tak for råd og vejledning. Da I ankom til Vietnam, skulle I så stå i kø for at komme ind? Altså kø for stempel? Undgår man det med visum fra ambassaden?
  Vh Maria

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Maria.

   Vi røg faktisk lige igennem, da der ikke stod nogen foran os. Det tog heller ikke mere end et par minutter for betjenten at tjekke vores pas og visumstatus – til vores store overraskelse behøvede han ikke se vores udprintede visum 🙂
   Du skal igennem immigrationen uanset, om du har søgt visum online eller har fået det via ambassaden i dit pas – for det skal registreres, at du ankommer til landet 🙂

   Rigtig god tur til Vietnam!

   Med venlig hilsen

   Mia / Backpacking The World

 2. Henrik Petersen siger:

  Hvad med visum til Vietnam når man rejser ind i Vietnam da 9 januar og hjem igen den 4 februar. Men efter 13 dage i Vietnam så rejser man til Cambodja i en uge

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Henrik,

   Tak for dit spørgsmål.

   Hvis du ikke skal opholde dig i Vietnam i mere end 15 dage er visum ikke nødvendigt at søge.
   Det kan du også læse mere om på Udenrigsministeriets hjemmeside: https://vietnam.um.dk/da/rejse-og-ophold/foer-afrejse/pas-og-visum/

   Rigtig god rejse – det lyder spændende!

   Mvh

   Mia / Backpacking The World

   1. Preben siger:

    Svaret er forkert med seneste rejse ændringer. Skal have visum til Vietnam i disse Corona Tider hvis du rejser fra et Corona land. Yderligere gælder en spærreregel på 30 dage efter visumfri adgang.

    1. Backpacking The World siger:

     Hej Preben,

     Som vi skriver nederst i indlægget, tager vi forbehold for pludselige ændringer og anbefaler at tjekke op hos Udenrigsministeriet eller ambassaden 🙂

     Med venlig hilsen

     Mia

 3. Sarah siger:

  Hvad hvis man vil være i Vietnam mere end 30 dage, skal man så til Hellerup for at få et visum?

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Sarah,

   Så snart du opholder dig i Vietnam i mere end 15 dage, skal du søge om visum.

   Når du gerne vil opholde dig i Vietnam i mere end 30 dage, skal du søge om et 3 måneders turistvisum. Du kan sikkert godt sende ansøgningen afsted med brev – men vi har det dog altid bedst med at dukke personligt op 🙂

   Rigtig god rejse til Vietnam!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *