VIETNAM

Guide: Sådan søger du visum til Vietnam

I februar 2019 rejser vi til Vietnam med start i Hanoi for efter en måned at slutte i Ho Chi Minh. Da vi skal rejse rundt i Vietnam i mere end 15 dage kræver det, at vi har et visum. Vi var lidt forvirrede til at starte med, og derfor fortæller vi dig her i indlægget, hvordan du søger det, så du undgår samme forvirring.

Skal du altid søge om visum for at komme ind i Vietnam?

Hvis du kun skal opholde dig i Vietnam i 15 dage inklusiv ind- og udrejsedag, er det ikke nødvendigt for dig at søge om visum på forhånd; du kan gå direkte igennem immigrationen, få et gratis stempel i passet og så derefter hente din bagage.

Hvordan søger du visum til Vietnam ved ophold på mere end 15 dage?

Der er to forskellige måder, du kan vælge at søge visum på, når du skal besøge Vietnam i mere end 15 dage.

1.Du kan søge om visum på den vietnamesiske ambassade i Hellerup.

Det første du kan vælge at gøre, er at søge om visum gennem ambassaden i Hellerup ved enten at møde op i åbningstiden med de nødvendige dokumenter og dit pas eller sende de nødvendige dokumenter og dit pas til ambassaden via brev. Det har vi dog valgt ikke at gøre, da det virker lidt mere omstændigt og tidskrævende end at få visum on arrival.

Vælger du at søge visum gennem ambassaden i Danmark, anbefaler vi, at du kontakter ambassaden på forhånd og spørger dem om, hvad du skal have styr på. Det kan du gøre via mail på: embvndk@hotmail.com

2. Ansøg om et approval letter

Siden 01. februar 2017 har danske statsborgere kunne søge om visum til Vietnam ad 30 dages varighed med én indrejse online. Det kaldes et e-visa og kan søges via dette officielle link. Her udfylder du ansøgningsskemaet samt vedhæfter en kopi af et pasfoto og dit pas. Det er beskrevet meget nøje via linket, hvordan du skal gøre det.

Når du har udfyldt ansøgningsskemaet, skal du betale et gebyr i USD, som svarer til cirka 160 kroner afhængig af kursen. Du modtager en registreringskode på mail, som du skal gemme.

Efter tre dage (og hvis din ansøgning er blevet godkendt) modtager du via mail et link, hvor du skal bruge din registreringskode for at tjekke, om du har fået godkendt din ansøgning (det såkaldte ”approval letter”), som du skal udskrive og vise ved ankomst i lufthavnen.

Ved ankomsten i lufthavnen troede vi, at vi skulle betale et gebyr for at få et stempel i vores pas, da vi havde læst det flere steder. Det skulle vi ikke.  

Vi kan naturligvis ikke garantere, at reglerne pludseligt er blevet lavet om. Så tjek altid udenrigsministeriets hjemmeside eller kontakt ambassaden for eventuelle ændringer i visumreglerne.

Del og like gerne vores indlæg:

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *