VIETNAM

Det kan du opleve i Hanoi under vietnamesisk nytår

Ved en ren tilfældighed landede vi i Hanoi på dagen, hvor vietnameserne skyder deres nytår, Têt, ind. Da nytåret er vietnamesernes eneste ferie i løbet af året, betyder det, at stort set alt er lukket. Og hvad gør man så?

Lige inden afrejse til Vietnam fandt vi ud af, at Têt her i 2019 falder den 05. februar, som er dagen efter, vi landede i Hanoi. Hvad vi ikke vidste var, at nytåret for vietnameserne betyder mere, end hvad jul gør for os. Omkring aftensmadstid mandag den 04. februar (ikke længe efter vores ankomst) lukkede samtlige butikker og spisesteder derfor ned for først at åbne igen de efterfølgende dage. Hvad kan du så lave?

Stå tidligt op og gå ned til Hoan Kiem-søen

Det med at stå tidligt op, var ikke noget problem for os. Vi faldt tidligt i søvn efter den lange rejse, og vågnede derfor begge omkring klokken 04. Da klokken så endelig blev omkring 08, besluttede vi os for at gå ned til Hoan Kiem-søen.

Hoan Kiem-søen er en forholdsvis stor sø i centrum af byen omgivet af smukke blomster og flotte træer. Vi havde læst os frem til, at vi her kunne være heldige at finde noget at spise her under nytåret – så turen derned stod ikke til diskussion 😉

Vi var dog langt fra de eneste, der havde begivet os derned, for under nytåret valfarter de lokale ned til Hoan Kiem-søen for at få taget familiebilleder i pænt tøj. Til trods for, at det var en udfordring ikke at gå i vejen for billederne, emmede stedet af god stemning, og det blev derfor en god start på dagen 😊

Besøg den gamle bydel

Ikke langt fra Hoan Kiem-søen finder du den gamle bydel, som består af små, smalle handelsgader. Selvom det var nytår, havde flere turistkontorer og mindre spisesteder åbent – så her er der god mulighed for både at blive mæt og booke din næste oplevelse (som vi gjorde til Cat ba).

Her er meget stemningsfyldt, så du må endelig ikke snyde dig selv for en gåtur gennem de gamle gader 😊

Få en billig massage

Det er ikke nogen hemmelighed, at Steffan elsker at få massage. Efter en lang flyvetur fra København til Hanoi mente han derfor, at han godt lige kunne trænge til en god fodmassage (som i Asien ofte også inkluderer massage af underbenet). Efter en gåtur i den gamle bydel, bookede han derfor en times massage med scrub, creme og varm voks til en pris på 390.000 vietnamesiske dong (109 kroner)!

Vi vil desuden anbefale, at du maks booker 2-3 overnatninger i Hanoi. Der er ikke meget at opleve i byen (set fra vores perspektiv), som også er præget af trafikalt kaos og meget bilos. Vi har valgt at skynde os videre til Cat ba Island efter blot 2 overnatninger.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *