VIETNAM

Derfor skal du besøge Ninh Binh, Vietnam

Ninh Binh er en populær destination blandt backpackere, men rangerer under destinationer som Ha Long Bay, hvilket gør stedet mindre turistet og besøgt.

Hvorfor tage til Ninh Binh?

Ninh Binh ligger 3 timers kørsel fra Hanoi og 5 timers kørsel fra Cat Ba Island, og råder over noget af den smukkeste natur, Vietnam har at byde på. For Ninh Binh kaldes også for Ha Long Bay på land – og det er med god grund.

For når du ankommer til Ninh Binh, er det første du ser hundredvis af kalkstensmonolitter, som rejser sig fra jorden, spredt rundt i områdets mange floder. Her er meget smukt – vi vil næsten påstå at sige, at det er smukkere end Cat Ba Island og bugterne omkring, da man efter fem timers kørsel i fladt land ikke forventer at møde synet af monolitter, der pludseligt rejser sig for øjnene af dig.

Tag på bådtur i Trang An

En af de bedste måder du kan opleve det scenariske landskab på, er ved at tage på en bådtur i Trang An, som er med på UNESCO’s verdensarvsliste. Her kan du vælge mellem forskellige ture – vi kom på tur nummer 1, som byder på en tre timer lang bådtur rundt i Trang An med stop ved tre templer undervejs. Desuden byder turen også på 7 grotter, som synes næsten magiske at sejle igennem.

Her ses en af de mange grotter, vi sejlede igennem.

Vores ”chauffør” var heldigvis en af de hurtige, og derfor sejlede vi hurtigt fra mange af de andre både, som resulterede i, at vi flere gange undervejs kunne nyde absolut stilhed omkring os – det gjorde turen endnu bedre, end den var i forvejen 😊

Entre til Trang An koster 100.000 Vietnamesiske Dong for bådtur nummer 1 per mand, hvilket svarer til cirka 28 DKK 😊

Et rigtig godt tip er dog, at du undgår at tage hertil under kinesisk og vietnamesisk nytår. Vi har ikke set så mange kinesere i én kø, som vi gjorde, da vi ankom til Trang An. Noget helt andet er, at det ikke er en specielt rar oplevelse at stå i kø med kinesere og vietnamere – for der findes ingen køkultur, og folk råber, skriger og skubber for at komme først for 😊

Tag desuden hertil i de tidlige morgentimer for at undgå for mange mennesker.

Du kan også komme på bådtur i Tam Coc, men det er noget mere turistet og besøgt end Trang An, og derfor er priserne også skruet højere op (det var i hvert fald, hvad personalet på vores hostel sagde).

Ønsker du mere inspiration til Vietnam? Så læs med her:

Cat Ba Island: Oplev smukke Lan Ha Bay på en dagstur

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

 1. Ej hvor ser det altså bare flot ud!

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Laura,

   Her er også super flot! Og det er endnu bedre i virkeligheden 🙂

 2. Marie siger:

  Hej
  Vi sidder pt i Vietnam og kunne rigtig godt tænke os at komme til Ninh Binh. Vi er meget inspireret af jeres opslag. Hvordan kom i der til fra Hanoi? Var det med en arrangeret bus/guidet tour. Boede I i område i flere dage eller var det en endagstur? På forhånd tak for hjælpen!

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Marie!

   Hvor fedt! Vi tog ikke til Ninh Binh fra Hanoi – det gjorde vi fra Cat Ba. Men der findes mange kontorer/bureauer, der arrangerer busser fra Hanoi til Ninh Binh. Vi gik en tur gennem gaderne og fandt et bureau, som arrangerede busser rundt i hele Vietnam (og de var ikke den eneste på den gade).

   Vi var i Ninh Binh i en 4-5 dage så vidt, jeg husker. Så vi tog afsted på forskellige ture 🙂

   Rigtig god rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *