VIETNAM

Cu Chi Tunnelerne – Et must see når du er i Ho Chi Minh City

Ved et ophold i Ho Chi Minh City er en dagstur til de historiske Cu Chi tunneler et absolut must. De blev bygget under vietnamkrigen, og er derfor ikke til at komme udenom, hvis du gerne vil have et indblik i en vigtig del af landets historie.

Hvad er Cu Chi tunnelerne?

Chu Chi tunnelerne er et tunnelsystem beliggende cirka 35 kilometer nord for centrum af Ho Chi Minh City, og blev bygget under vietnamkrigen af det vietnamesiske modstandsfolk, Viet Cong’ene. De brugte tunnelerne til at skjule sig for og udføre overraskelsesangreb på amerikanerne.

Tunnelerne blev gravet i 4-12 meters dybde i 3 niveauer, og rummede alt lige fra køkkener og hospitalsstuer til ammunitionslagre. Tunnelsystemet er gravet med håndkraft, og er mere end 200 kilometer langt og ikke meget mere end 70 centimeter bredt og 90 centimeter højt.

For at komme ned og se en lille del af tunnelsystemet, har de lavet en turistvenlig (læs: udvidet) udgave af tunnelerne.

Hvorfor skal du opleve Cu Chi tunnelerne?

1. Det giver et unikt indblik i soldaternes liv under jorden

Da vi bookede en halvdagstur til Cu Chi tunnelerne havde vi ærligt talt ikke de store forventninger, da vi flere gange under vores rejse i Vietnam er blevet mødt af guider, der ikke kan et ord engelsk. Men, der blev vi overraskede – for sikke en fantastisk tur, vi endte med at komme på!

Vores unge vietnamesiske guide var fremragende til engelsk, og virkede desuden også meget passioneret omkring at fortælle om tunnelerne og forholdene under vietnamkrigen generelt.

Med hans mange fortællinger om alt lige fra, hvordan de lavede mad i tunnelsystemet uden at blive opdaget af amerikanerne, til hvordan de ved hjælp af lange bambusrør i falske termitboer kunne få oxygen ned i tunnelerne, gjorde turen og oplevelsen til alt andet end det, vi havde forventet.

Uanset hvor meget du ved om tunnellerne og krigen fra undervisning eller læsning på nettet, vil du helt sikkert blive forsynet med nye oplysninger på en dagstur til tunnelerne.

2. Det er en ikonisk attraktion

Der er ingen tvivl om, at du mere eller mindre er nødt til at tage dertil, fordi det er blevet en ikonisk attraktion i Ho Chi Minh. Det er så unik en oplevelse (som du ikke kan opleve andre steder), at vi på det kraftigste anbefaler, at du tager dertil – også selvom du normalt ikke er særlig historie- eller krigsinteresseret.

Selve rundvisningen inde i junglen tager ikke mere end 1,5 – 2 timer, og derfor bliver det ikke på noget tidspunkt for nørdet eller kedeligt. Vi havde indtryk af, at guiderne generelt er rigtig gode til at komme med levende og til tider også humoristiske fortællinger, som er med til at løfte oplevelsen til et helt andet niveau. Vores guide fra An Travel var i hvert fald helt fænomenal 😊

Du får desuden på et tidspunkt lov til at gå i en udvalgt del af tunnelerne – enten 20, 40, 60 eller 100 meter. Undervejs kommer du også forbi shooting range, hvor du kan få lov til at skyde med et våben fra dengang. Det er dog pænt pebret (600.000 for 10 skud, hvilket er minimum), så det lod vi andre om at gøre 😊

Hvad koster en halvdagstur til Cu Chi tunnelerne?

En halvdagstur til Cu Chi tunnelerne koster 440.000 vietnamesiske dong per mand (124 kroner), hvis du tager på en gruppetur. Det inkluderer kørsel og entre.

På vores hotel kostede en privat tur til tunnelerne 1.300.000 vietnamesiske dong (366 kroner) – det synes vi alligevel var lige i overkanten.

 Vi kan kun anbefale at tage på en gruppetur, da det giver en anden dynamik og stemning under rundturen.

Du kan få mere inspiration til oplevelser i Vietnam her:

Hoi An – Den mest charmerende by i Vietnam

Da Nang, Vietnam: Oplev Golden Hands Bridge i Ba Na Hills

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.