Vestkysten

Tøndermarsken: Smuk solnedgang ved Ballum

Tøndermarsken og Vadehavet er et smukt og idyllisk åndehul, som fortjener mere opmærksomhed, end det egentligt får. For her er der et rigt dyreliv og en unik natur, som faktisk er så særegen, at den er optaget på UNESCOs liste over verdensnaturarv.

Det var ikke tilfældigt, at vi i påsken smurte en god madpakke, købte nogle snacks, smed hunden bag i bilen og kørte afsted mod Sønderjylland. For ikke nok med, at landsdelen er vores begges hjemegn, så har Tøndermarsken og Vadehavet også en helt særlig betydning for jeg, Mia, da det er der, min familie kommer fra og det er her, jeg har tilbragt utallige somre og et år på efterskole.

Vi havde oprindeligt planlagt en tur til Færøerne i påsken, som desværre blev udsat på grund af coronakrisen. Vi måtte derfor lægge planerne om – og en del af de planer var at tage til Tøndermarsken og Vadehavet for at fange en smuk solnedgang. For vi har længe snakket om det, så nu skulle det simpelthen være.

Hvor i Tøndermarsken skal man køre til?

Det skønne ved Tøndermarken er, at det er et tyndt befolket område (eller det er i hvert fald skønt, når man som os elsker fred og ro). Derfor er der rige muligheder for at få en god og hyggelig tur uanset, hvor du kører til.

Men, hvis du gerne vil fange en rigtig smuk solnedgang over Rømø, så skal du køre til Bådsbøl-Ballum. Der er mange Ballum’er at vælge imellem – en god udsigt kan du også få ved Vesterende Ballum bag kirken. Men ved Bådsbøl-Ballum har du mulighed for via Strandvej at køre helt ned til vandet.

Her er stort set ingen mennesker og kommer du tidligt, kan du følge vandet, mens det trækker sig ud. Er det tilmed godt og lunt vejr, kan vi varmt anbefale at tage skoene af og bevæge sig ud i klæget – det er gratis wellness og giver bløde fødder 😉

En helt særlig grund til at vi kørte dertil var desuden også, at vi var på jagt efter faskiner (bundter af grene, der blev brugt til at indvinde land med), da det blandt andet er det, jeg forbinder med Vadehavet og som Steffan gerne ville se, fordi jeg har snakket så meget om det.

Har du lidt tid inden solnedgangen, kan vi også anbefale at køre til charmerende Højer og Højer Sluse. Fra slusen kan du cykle med digerne ud til Emmerlev og tilbage igen, hvis du gerne vil nyde omgivelserne og hilse på et får eller to.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *