Løkken Strand
Vestkysten

Oplevelser i Nordjylland – smukke strande og fantastiske fyrtårne

Vi har rejst om på den anden side af jorden for at dykke på Great Barrier Reef, men vi har ikke kørt de knap 250 kilometer op nordpå for at se de fantastiske strande og imponerende klitter, som Nordjylland har at byde på. Før nu.

I august blev vi enige om, at det var på tide at køre turen op nordpå. Vi har længe set på imponerende billeder derfra og denne sommer var ingen undtagelse, hvor samtlige danskere drog op nordpå for at besøge Rubjerg Knude og Løkken. Det ville vi også. Den sidste weekend i august bookede vi derfor en hytte på en campingplads, købte ind til madpakker, snacks og aftensmad og pakkede ellers bilen for at køre stig afsted. Det fortrød vi ikke på noget tidspunkt.

Hvad er der af oplevelser i Nordjylland?

Nordjylland byder på virkelig mange oplevelser, og skulle vi nå igennem dem alle sammen, ville det kræve mere end en weekend. Vi udvalgte derfor nogle enkelte steder og koncentrerede os om de oplevelser, der her var i vente.

Løkken Strand

Vi vågnede tidligt lørdag formiddag og besluttede os for hurtigt at spise morgenmad og stikke afsted til Løkken for at teste vores nye drone, DJI Mavic Air 2. Løkken har længe været højt på listen, da resterne af et imponerende kystbatteri fra 2. Verdenskrig ligger på stranden med Rubjerg Knude i den fjerne baggrund. Det er med andre ord perfekt til dronebilleder, da der er så mange fantastiske detaljer.

Vi var glade for at vente helt til slutningen af august, da vi sidst på formiddagen godt kunne mærke, at det er et populært sted at tage til uanset årstid. Det er også forståeligt, da stranden er bred, bunkerne store, klitterne imponerende og badehusene charmerende. Vil du derfor gerne opleve ægte dansk idyl, bør du tage op til Løkken.

Hirtshals Fyr

Kun en halv times kørsel fra Løkken ligger Hirtshals Fyr. Vi elsker fyrtårne og var derfor ikke i tvivl om, at vi måtte tage turen til Hirtshals. Det ligger nemlig i forbindelse med et gammelt bunkeranlæg fra 2. verdenskrig, hvilket skaber et helt fantastisk landskab, som så absolut er værd at lette dronen for.

Fyret er desuden helt fantastisk velholdt og gør sig derfor også rigtig godt på billeder. Her kan nemt bruges flere timer på en god solskinsdag – så er du i området, kan vi varmt anbefale at lægge vejen forbi.

Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr er vel nok det mest ikoniske fyrtårn i Danmark og fik da også i efteråret 2019 en masse opmærksomhed, da det skulle flyttes for ikke at styrte i havet.

Rubjerg Knude kan ikke undgås på en tur til Nordjylland, da det er et ganske imponerende sted. Når man kommer kørende fra Løkken, går der ikke længe, før man pludseligt møder synet af en kæmpe sandbanke, som rejser sig som en mur ud af det blå. For os mindede det meget om Mui Ne i Vietnam – bare meget flottere og langt mere ren.

Læs også: Sommerferieguide: 12 gratis oplevelser i Danmark

Vi besluttede os for at besøge det klokken 06.00 om morgenen for at fange solopgangen og for at få det helt for os selv. Begge dele lykkedes og sikke en oplevelse! Det er helt fantastisk at følge solen stige op over sandbakkerne i takt med, at minutterne går. Det er helt sikkert en oplevelse, som vi vil gå efter igen, når vi er i området.

Hvor kan man overnatte?

For ikke at komme til at køre alt for meget, besluttede vi os for at booke en hytte på Gl. Klitgaard Camping & Cottages. Det ligger kun 3 kilometer fra Rubjerg Knude Fyr og 6 kilometer fra Løkken – så det gav virkelig god mening.

Overordnet set var det et rigtig fint overnatningssted. Hytterne bærer dog præg af at være meget brugte og gamle og kunne derfor godt trænge til en opgradering. Det samme gælder for faciliteterne – men er du der bare for at sove og slappe af om aftenen, er det et ganske udmærket sted at overnatte. Hund er også tilladt i hytterne.

Vil du være den første til at modtage nye blogindlæg, tilbud på plakater og lignende? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder!

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *