Lyngvig Fyr
Vestkysten

Oplevelser langs Vestkysten: Lyngvig Fyr og Søndervig

Coronavirussen hærger i hele verden og det har fået vores rejseplaner sat på standby. Vi skulle have været på Færøerne, men det må vente til senere. I stedet har vi besluttet os for at have fokus på oplevelser langs Vestkysten. Og vi starter med Lyngvig Fyr og Søndervig.

Vi ærgrede os helt vildt, da vi måtte sande, at vi ikke kunne komme til Færøerne til april som planlagt. Vi kan godt komme derop – men så skal vi i 14 dages karantæne. Det vil vi selvfølgelig ikke (ligesom vi heller ikke vil være potentielle smittespredere) og har derfor i stedet valgt at tænke positivt og planlægge på ny. Vi vil derfor det næste stykke tid og måske endda helt frem til sommer have fokus på fantastiske oplevelser langs vestkysten her på bloggen. For Danmark og Vestkysten har faktisk ikke så lidt at byde på endda.

Søndervig Strand

Søndervig – en hyggelig ferieby

For et års tid siden tog vi til Søndervig for første gang, da vi trængte til lidt strandtid. Vi var vilde med byen og stranden, da det virkelig emmer af danske ferie- og sommeridyl. Det første syn man møder i Søndervig er nemlig det, vi alle sammen elsker: sommerhuse i klitterne med Dannebrog strøget til tops. Hyggeligere bliver det da ikke!

Søndervig

Fortsætter man ned til stranden, bliver man mødt af en hvid sandstrand med brede vidder og bunkers spredt ud over hele stranden. Der er derfor masser af plads selv på en solrig og varm dag.

Søndervig Strand

Hvis ikke du har madpakke med, er der masser af mulighed for at få is, grillmad eller sandwiches i byen. Vi fik selv en god sandwich fra Meny, som vi nød til den gode udsigt.

Fortsæt turen til Lyngvig Fyr

Når du rammer sidste kryds inden Søndervig, skal du i stedet for at køre ligeud dreje af til venstre. Efter små 10 kilometer rammer du Lyngvig Fyr, som ligger i et fantastisk klitområde med klitter, der rejser sig som små bjerge. Vi var meget overvældede af synet, da vi kom derom. Vi er nemlig vant til de mindre klitter på Rømø – så synet imponerede os virkelig.

Lyngvig Fyr

På grund af coronavirus og lockdown var fyret desværre lukket. Dog blev det ikke en mindre fornøjelig udflugt, da omgivelserne og fyret i sig selv bare er helt vildt flot. Smør gerne en god madpakke og find et af læhullerne i klitterne – for det er virkelig hyggeligt.

Slut turen ved Houvig Strand

Når du er færdig med madpakkerne og har gået en tur på stranden, kan du med fordel køre tilbage mod Søndervig og lidt længere end det, indtil du rammer Houvig Strand og sømærket. Ligesom på Søndervig Strand kan du også på Houvig Strand se masser af bunkers eller lege med hunden i klitterne.

Sømærke Houvig

Der er lidt færre mennesker her end ved Søndervig – men pladsen og de brede vidder er den samme. Så der er god plads selv på en solrig dag.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *