Vestkysten

Guide til oplevelser i Danmark om vinteren

Hungrer du efter at komme ud og opleve noget? Men ved du ikke rigtig, hvor du skal tage hen om vinteren? Danmark er slet ikke så kedelig endda om vinteren – slet ikke, når sneen daler, som den har gjort i januar og også ser ud til at gøre i februar.

Ligesom mange andre har vi stor rejselyst, og når nu Covid-19 forhindrer os i at komme til andre destinationer, har det tvunget os ud i det danske vinterland. Det har været en stor overraskelse, og derfor kommer denne guide, så du også kan komme ud og få lidt gode oplevelser, selvom temperaturen ikke just er varm.

Hvor skal du tage hen i Danmark om vinteren?

Vi bor lige op og ned ad Herning og har derfor ikke langt til Vestkysten eller Thy, hvor vi i særdeleshed ynder at tage hen både sommer og vinter.

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr er en af vores favoritdestinationer i Danmark. Det er det, fordi man her bliver mødt af et imponerende klitlandskab og en strand, der strækker sig så langt øjet rækker. Her er masser af plads til at boltre sig, selv når vejret er godt, og der trækkes mange mennesker til.

Lyngvig Fyr

Ikke langt derfra kan du også finde bunkers på Houvig Strand eller spise en is (om sommeren) i Søndervig, mens du ser på hyggelige sommerhuse i klitterne. Det er generelt en meget flot kyststrækning, som vi i høj grad anbefaler at tage til.

Lyngvig

Bagges Dæmning

Kun ti minutters kørsel fra Lyngvig finder du Bagges Dæmning i et meget smukt og naturskønt område i Ringkøbing Fjord. Dæmningen er en forbindelse mellem Holmsland og Holmlandsklit og blev egentligt lavet i sin tid for at dræne området og skabe mere jord til landbruget samt skabe en nemmere forbindelse over Ringkøbing Fjord.

Bagges Dæmning

Ideen går helt tilbage til 1844 af Søren Hansen Bagge. Dæmningen blev dog i første omgang ikke en succes, da den brød sammen efter en storm kun ét år efter, den var taget i brug. Ringkøbing Skjern Kommune valgte i 2016 at færdiggøre projektet til stor glæde for naturelskere som os, som nu kan gå over Fjorden og nyde det fantastiske landskab.

Vigsø Kystbatteri

Vestkysten er noget helt særligt, og det må vi også indrømme, at Vigsø Strand og Kystbatteriet også er. Det er ikke mindre smukt om vinteren med et lag sne – området bliver kun smukkere af det. Der er gode parkeringsmuligheder og masser af plads til at boltre sig.

Du skal ikke gå særlig langt, før du møder de tilbageværende rester af det, der under 2. Verdenskrig fungerede som et kystbatteri.

Bulbjerg

Hvis du ikke før har lagt vejen forbi Bulbjerg i nord, så skal du unde dig selv at gøre det. Den smukke klint imponerer hver eneste gang, vi ser den – og i det hårde og barske vintervejr med tryk på blæsten, bliver klinten og den omgivende kyst kun endnu mere dramatisk.

Vi anbefaler at køre herop til solnedgangen, da det er ufatteligt smukt, og fordi du dermed også kan have det mere eller mindre for dig selv. Bulbjerg ligger kun en halv times kørsel fra Vigsø og kan med fordel kombineres.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *