Hvis du har overvejet at lære at dykke, men er lidt i tvivl om, hvordan du springer ud i det, og hvordan du kommer i gang, kan vi hjælpe dig lidt på vej.
Det første dykkerkursus du kan starte på hedder Open Water. For at kunne starte på Open Water skal du være 10 år gammel og kunne svømme 200 meter – og så åbner der sig ellers en helt ny verden for dig.
Hvilken certificeringsorganisation er bedst at bruge?
Om man som dykker er til PADI eller SSI er lidt en smagssag. Personligt kan vi begge to bedst lidt at bruge PADI. Om det er fordi, det er den organisation, vi først er blevet præsenteret for, kan vi ikke svare på. Men, vi er altid blevet godt behandlet på PADI dykkercentre, og systemet virker simpelt og enkelt. Vi vil til enhver tid anbefale PADI.
Er det bedst at have første dyk i en pool eller på stranden?
Dine første dyk foregår i en pool eller i confined water, som betyder et lukket område. Hvis du har muligheden for at tage dine dyk fra stranden, vil vi anbefale det. I en pool bliver du ikke udsat for bølger. Det mindsker din nervøsitet på dine kommende dyk 🙂
Hvad skal man igennem på et Open Water kursus?
Helt grundlæggende skal du igennem følgende på et Open Water Kursus:
- Teori. Den består af i alt 5 moduler og en eksamen.
- Pooltræning (eller dyk fra stranden). Den består også af 5 moduler.
- Havdyk. Dem skal du have 4 styks af.
Selvom det lyder af meget, kan du blive certificeret Open Water Diver på bare 4 dage!
Hvilke øvelser består kurset af?
Uanset om du vælger at øve i en pool eller ud fra stranden på lav dybde, skal du igennem enkle øvelser såsom at tømme din maske for vand og genfinde din tabte regulator. På dykkene får du praktiske færdigheder som en certificeret Open Water dykker skal kunne.
Når du kan gennemføre øvelserne i poolen eller på lavt vand i havet, skal du igennem øvelserne igen dybere vand.
Teori og øvelser afsluttes med en eksamen med multiple choice. Hvis du bliver usikker på svarene undervejs, skal du bare tænke logisk og bruge udelukkelsesmetoden. Langt de fleste består i første forsøg 🙂
Hvad koster et Open Water kursus?
Prisen varierer lidt efter, hvor du tager det. I Danmark koster kurset cirka 3.700 kroner. I udlandet starter prisen nogle steder på 1.900 kroner.
Hvad kan du som Open Water Diver?
Når du har bestået dine færdigheder og eksamen, må du dykke uden en dykkerinstruktør. Men du skal dog altid dykke sammen med en anden dykker. En regel er, at man altid skal være to. Du må desuden dykke ned til 18 meter 🙂
Vi kan kun anbefale, at du kaster dig ud i det – for du kommer ikke til at fortryde det. En helt ny verden åbner sig for dig – og den er helt fantastisk.
Er et Open Water ikke nok, kan du tage et Advanced Open Water, som du kan læse mere om her.
Hvis du ligger inde med flere spørgsmål omkring Open Water kurset eller andet, der vedrører dykning, skal du ikke tøve med at skrive til os på mail eller skrive dit spørgsmål i kommentarfeltet