Speicherstadt
Tyskland

Weekendtur i Hamborg – hvad skal man se?

160 kilometer. Så tæt ligger Hamborg på den dansk-tyske grænse. Derfor var det også mere end oplagt, at vi startede vores ”fuldtidseventyr” her – for netop at undgå bare at køre igennem Tyskland på Autobahn.

Men hvorfor overhovedet tage til Hamborg? Jo, det bør du, hvis du gerne vil lidt væk fra det danske og have en anderledes storbyoplevelse. For Hamborg er meget hip og industriel – på sin egen måde – hvilket faktisk er ganske fascinerende.

Så hvad skal du så se?

Reeperbahn

Om du er til natteliv eller ej, så skal Reeperbahn opleves. For det er her, det sker, når det kommer til barer, spillesteder, stripklubber og ja… Sex houses 😉 Der er en god blanding af det hele på Reeperbahn, som både er meget befærdet i dag- og aftentimerne.

Reeperbahn bør dog opleves om aftenen, når alle farverige neonskilte tændes. Det er også her, du som singlefyr skal passe på – for der står kvinder i alle højder og former klar til at ”tilfredsstille”. Det er en oplevelse i sig selv. Især hvis du ligesom os kommer fra en flække, hvor neonskilte, sexhouses og prostituerede i massevis ikke er hverdagskost 😉

Hamborg Havn

Det er lige før, Hamborg rimer på havn. Det er i hvert fald, hvad byen i særdeleshed er kendt for. Snyd dig derfor ikke en tur ned til havnen om aftenen, hvor de mange lys tændes. Faktisk kan du også tage på en havnerundfart i aftenlysets skær – og det fortrød vi, at vi ikke gjorde (vi tog dagsturen i stedet).

Alter Elbtunnel

Engang var den et trafikknudepunkt i Hamborg. I dag bliver den stadig brugt af de lokale til at krydse Elben på gåben eller cykel – men den er i særhed blevet til en turistmagnet. Det er også ganske forståeligt, da tunnelen er meget flot restaureret.

Det er en helt særlig fornemmelse at gå en tur i tunnelen, som i øvrigt tager dig til et udkigssted over byen.

Er du vild med at tage billeder, er Alter Elbtunnel et fedt sted at skyde lidt mere urbane og rå billeder. Dog kan det anbefales at vente med at gå derned efter klokken 20 (og måske endda også efter 21), hvis du gerne vil have det mere eller mindre for dig selv.

Elevatoren lukker klokken 22, mens trappen altid er tilgængelig.

Speicherstadt

En 30-40 minutter på gåben, så rammer du Speicherstadt. Det er så absolut et sted, du bør tage hen på din weekendtur til Hamborg. For det er verdens største lagerområde og er så særligt, at det er placeret på UNESCO’s Verdensarvsliste. Det er den ikke kun, fordi det er det største lagerområde i verden – men også fordi hele bydelen er bygget op på egetræsstolper. Det er blandt andet også derfor, det kaldes for ”Hamborgs svar på Venedig”.

Du kan både gå rundt selv og opleve de mange og små gader samt booke en rundfart med båd, der forklarer dig nærmere om området og dets særhed.

Byens mange kirker

Kan du godt lide at se på flotte og særegne kirker, er det også, hvad du blandt andet får ved at gå rundt i gaderne i Hamborg. Her kommer du blandt andet forbi Michaeliskirche og ruinerne af St. Nikolai-kirken, der blev bombet af de allierede i 1943.

Michaeliskirche

Under normale omstændigheder er det muligt at komme med en elevator op i spiret, hvor der efter sigende er en helt fantastisk udsigt. Det var det dog ikke, da vi var der på grund af corona-situationen.

Derudover er der også mange andre steder såsom Hamburger Dom, Miniature Wunderland, Hamborg Bunkermuseum, rådhuset og meget andet.

Det blev dog for hårdt for vores stænger at gå rundt til mere i byen – og så var vi også lidt uheldige at blive ramt af kraftig regn og torden i de sene eftermiddagstimer 😊

Hvor skal du bo i Hamborg?

Vi kan godt lide at gøre det så billigt som muligt. I denne omgang blev det A&O Hostel, som jeg (Mia) havde gode erfaringer med i Salzburg. Her er der både en ATM, mulighed for at købe snacks, en lækker morgenmadsbuffet (mod betaling) og generelt fine forhold set i lyset af, at det er et hostel. Her må man også gerne medbringe hund.

Kæden har hele tre hostels i Hamborg, hvoraf vi boede på den, der ligger lige i hjertet af Reeperbahn. Det var en festlig måde at ankomme til byen på – og så ligger det bare dejligt centralt 😊

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *