Bastei
Tyskland

Nationalpark Saksiske Schweiz – en perle i Østtyskland

Sandstensklipper, den bugtende Elben og smukke solopgange og solnedgange. Ren idyl. Sådan kan Nationalpark Saksiske Schweiz i den østlige del af Tyskland bedst beskrives. For der er utroligt smukt.

En ferie i Tyskland? Det lyder måske ikke lige så eksotisk eller lækkert som en ferie i Italien eller det græske øhav. Men der har selv vi måtte tro om igen. For 7 timers kørsel fra den dansk-tyske grænse i østlig retning ligger Nationalpark Saksiske Schweiz (Sächsische Schweiz), der om noget ligner et landskab, der lige så vel kunne findes sydpå.

Læs også: Weekendtur – hvad skal man se i Hamborg?

Hvad skal man se i Saksiske Schweiz?

Om du blot er til afslappende campingferie eller aktiv vandreferie, er der noget for begge dele i Saksiske Schweiz. For der er både campingpladser med nærmest maleriske placeringer såvel som den ene fantastiske vandrerute efter den anden. Der er så mange at vælge mellem, at det er nemmere, du laver en søgning efter det, eller planlægger når du kommer derned med hjælp fra andre vandrere eller lokale.

Vil du hellere se stedet mere “live”, kan du se vores YouTube video derfra herunder:

Bastei-broen

De fleste vælger dog at komme hertil for at opleve Bastei-klipperne og Bastei-broen, som efterhånden er gået hen og blevet ikonisk for området. Det er i øvrigt gratis at besøge broen og området.

Der er ikke noget at sige til, at Bastei-broen er et tilløbsstykke blandt turister!

Vi ville selv gerne have vandret mere og set andet end Bastei-klipperne. Men, der var 30+ grader, da vi ramte området, hvilket hurtigt gjorde det alt for varmt for os og Zita at bevæge os rundt. Så vi tog os i stedet god tid på stierne ved Bastei-klipperne, som virkelig kan anbefales i de tidlige morgentimer.

Generelt er det en rigtig god ide at komme tidligt eller sent på aftenen lige til solnedgang for at undgå store menneskemængder. Vi synes dog også, at klipperne tager sig flottest ud i det bløde morgenlys og aftenlys – så er du god til at komme tidligt ud af sengen, betaler det sig bigtime!

Parkering

Der er rigtig gode parkeringsforhold ved Bastei-broen. Sæt GPS’en til at køre i retning af “Berghotel Bastei”. Nogle få hundrede meter inden, dukker der en parkeringsplads op på venstre side. Tag denne da parkeringspladserne længere oppe af vejen er forbeholdt hotellets gæster.

Det koster et sted mellem 3-7 Euro at holde parkeret alt efter, hvor mange timer du holder der. Parkeringsbilletten betales først til sidst, så der ikke skal stresses over at vende tilbage til bilen i tide 🙂

Der er mange smukke udsigtspunkter fra stierne omkring Bastei-broen 🙂

Hvor skal man overnatte i Saksiske Schweiz?

Overnatningsmuligheder er der mange af. Men de bliver hurtigt booket i højsæsonen (fandt vi ud af), så vær gerne tidligt ude, hvis det er muligt.

Efter en søgning på Google fandt vi frem til en campingspladsen “Campingplatz am Treidlerweg” ved Königsstein, der ligger et stenkast fra Elben. Ja, faktisk sov vi med udsigt til Elben og flotte klipper fra vores telt. Bedre og smukkere kunne det ikke have været 🙂

Vi gav cirka 120 Euro for 4 nætter med hund. Så vidt vi kunne se, er prisen cirka den samme, hvis du kommer anstigende med en campingvogn, camplet eller autocamper. Der kan dog også lejes både værelser og luksustelte, hvis ikke du selv har campingudstyr med dig 🙂

Det er en rigtig lækker campingsplads med rengøring to gange om dagen, gode opholdsområder, cykelsti til Bad Schandau og meget andet, som gør det til en ren fornøjelse at være der.

Vil du gerne opleve mere, kan du også tage et smut over den tjekkiske grænse til Bøhmiske Schweiz. Det ville vi gerne have været – men tjekkerne strammede grebet om coronareglerne, da vi var der. Så vi valgte at køre sydpå til Alperne i stedet 🙂

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *