Tyskland

Guide Berlin: Hvad skal du se?

Planlægger du en tur til Berlin, men ved du ikke, hvad du skal se? Berlin er en by, hvor det er svært ikke at mærke historiens vingesus eller føle, at man går rundt i en sand historisk kulisse. Vi har været der to gange og giver her vores bedste tips til, hvad du skal opleve i Tysklands hovedstad.

Indlægget er lavet i samarbejde med halloberlin.dk.

Berlin er en kæmpe by med mange spændende og interessante seværdigheder. Der er rigeligt at give sig til i Tysklands hovedstad – og du kommer bestemt ikke til at kede dig!

Hvad skal du se i Berlin?

1. Brandenburger Tor

Du kan ikke tage til Berlin uden at besøge et af Berlins mest ikoniske seværdigheder; Brandenburger Tor. Det gjorde vi naturligvis også, da den har været et symbol og et vartegn for både Berlin og Tyskland i mere end 200 år. Brandenburger Tor er nemt at finde på gåben, da den ligger lige i centrum af Berlin og syd for Reichstag.

Det koster dig ikke en krone at se den andet end transporten derhen, hvis ikke du vælger at gå dertil.

2. Berlinmuren

Berlinmuren er uden tvivl et must see, når du besøger Berlin. Muren har om noget haft stor betydning for hele Tysklands historie, og derfor er den ikke til at komme udenom, når du skal på sightseeing.

Vi kan varmt anbefale at tage til East Side Gallery, hvor et af de bedst bevarede mursektioner er placeret. Den er desuden malet over med smuk og kreativ graffiti, og er værd at gå efter.

3. Checkpoint Charlie

Vi har været forbi Checkpoint Charlie begge gange, vi har været i Berlin. Det var en af mest kendte grænseovergange mellem Øst- og Vestberlin i 1945-1990, da byen var delt i to. Er du historieinteresseret, kan vi varmt anbefale dig at tage hertil, da man om noget kan mærke historiens vingesus her.

4. Unter den Linden

På vores besøg i Berlin har vi også begge gange lagt turen forbi Unter den Linden, som må siges at være en imponerende boulevard. Den er 60 meter i bredden, har lindetræer i to rækker og er hele 1,5 kilometer lang. Vil du som Steffan gerne have en souvenir med hjem, er det her, du finder den. Boulevarden er spækket til med souvenirbutikker med alverdens ting og sager.

5. Kurfürstendamm

Vi er af den holdning, at man ikke kan tage til en storby uden også at shoppe bare en lille smule. Og det kan du på Kurfürstendamm! Det er Berlins mest populære shopping boulevard og er hele 3,5 kilometer lang. Den er spækket til med butikker, hoteller og restauranter – så bliver du tørstig eller sulten undervejs, er der rigeligt med muligheder for at stille sulten eller tørsten.

Vi er vilde med Berlin, og det er nok heller ikke sidste gang, at vi har været der. Byen er perfekt til en forlænget weekend, hvor du nemt kan nå rundt til langt de fleste seværdigheder på gåben. Ellers er der gode muligheder for transport med sporvogn eller U-bahn.

Vi håber, du kan bruge vores guide i planlægningen af din tur til Berlin (reklame) – rigtig god fornøjelse!

Billederne er lånt fra Unsplash og Pixabay, da vores egne billeder fra Berlin er gået tabt.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

 1. Cool med en lyn-guide til Berlin. En by, der altid har meget at både på 🙂

  1. Backpacking The World siger:

   Mange tak!

   Berlin er super cool og en by, man aldrig bliver træt af at besøge 🙂

   Mvh

   Mia / Backpacking The World

 2. Sarah siger:

  Tak for spændende læsning 🙂
  Jeg har aldrig været i Berlin, men tit drømt om det.
  Har du nogle anbefalinger ift. overnatning?
  Jeg er altid bekymret, når jeg booker til nye steder. Normalt går jeg nemlig selv efter en standard som hotellerne herhjemme, som fx https://comwell.com/weekendophold, men nu hedder bloggen jo backpacking the world, så jeg gætter på, at I har været på hostels og lign.? Nogle anbefalinger der?
  Kh Sarah

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Sarah,

   Først og fremmest tak for ros 🙂

   Når vi er i ophold i større byer, gør vi ofte gerne det, at vi finder en hotellejlighed eller det, der ligner. Et hostel er selvfølgelig også oplagt, men vi kan gode lide at have mulighed for at lave mad selv, forberede madpakker med mere. Så når det er muligt, gør vi det – og det kan man finde ret billigt på Booking.com, hvis man er ude i god tid 🙂

   Berlin er jo en fantastisk by med gode transportmuligheder. Derfor behøver du ikke booke overnatning på Alexanderplatz eller i Berlin Mitte for at komme ud til seværdigheder. Prenzlauerberg er et fantastisk område med nem mulighed for at komme med U-bahn eller sporvogn 🙂

   Kh

   Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *