THY

Oplevelser i Thy: Smuk udsigt ved Grisetåodde

Overvejer du at smutte til Thy? Så bør du gøre holdt lige inden, du rammer Thy – nemlig ved Grisetåodde. For det er en oplevelse, som ligger så tæt på Thy, som det overhovedet kan komme, og den er et smukt og godt stop på vejen dertil.

Vi elsker at være i Thy og har været det mange gange efterhånden. Men vi er af en eller anden mærkelig årsag altid kørt direkte forbi Grisetåodde, selvom det ligger så smukt på vejen dertil.

Grisetåodde Fyr – et lille men flot fyr

Grisetåodde er en halvø, hvorfra Oddesundbroen går over Limfjorden til Thyholm. På denne lille og meget idylliske halvø ligger Grisetåodde, som er et både gammelt og fredet fyrtårn, som man ikke kan andet end at trække på smilebåndet af, når man ser det. For det er et meget lille og næsten nuttet fyr, som det står der med sine 10 meter i højden ud til vandet.

Ikke desto mindre er dets betydning ikke til at tage fejl af, da det er et vigtigt pejlepunkt for skibsfarten, der er i fjorden.

Som så mange andre steder i og omkring Thy, ”winder” (blæser) det ofte rigtig meget. Vi måtte derud af to omgange for at lette dronen. Men har du brug for et hold eller vil du bare gerne opleve noget unikt og ganske særligt uden mange turister, er det oplagt at tage hertil.

Oddesund – et historisk sted  

Interesserer du dig blot en lille smule for den danske historie, er dette endnu en grund til at tage til Grisetåodde og Oddesund. For i krigs- og krisetider har området haft en stor strategisk betydning. Dette kommer blandt andet til udtryk i de mange bunkers og store bunkersanlæg fra 2. Verdenskrig (der nu er gjort til museum), som du finder ganske få minutter fra Grisetåodde.

Grisetåodde

Vil du derfor gerne kombinere en naturoplevelse med en historisk oplevelse, er Grisetåodde et rigtig godt udflugtsmål.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *