THY

Nationalpark Thy – Oplev Cold Hawaii og unikke fiskertraditioner

Thy er en naturperle, og er uden tvivl for dig, der elsker natur og friluftsliv. Der er ikke noget som at blive blæst i gang af Vesterhavet, og nogle af de steder du bedst kan blive det, er ved Stenbjerg, Nørre Vorupør og Klitmøller.

Hvad er Stenbjerg Landingsplads?

Ved Stenbjerg i Thy ligger det, der hedder Stenbjerg Landingsplads. Det er et lille og gammelt fiskersted, som emmer af unik kultur. Når du kommer dertil, bliver du som det første mødt af små redskabshuse, som fiskerne i sin tid brugte – og stadig bruger – til opbevaring. De blev renoveret i 2000, og står derfor stadig rigtig flot trods de barske omgivelser.

Derudover finder du det gamle redningshus, som i dag bliver brugt som museum om Stenbjergs historie – her kan du blandt andet se en roredningsbåd fra 1892.

Herfra kan vi anbefale at tage videre til Nørre Vorupør.

Hvorfor tage til Nørre Vorupør?

Vi synes helt sikkert ikke, at du skal snyde dig selv for en tur til Nørre Vorupør, hvor du kan være heldig at se fiskerbåde blive trukket op på stranden – nøjagtig som du kan se det på TV2 i serien omkring fiskerne fra Thorupstrand.

I Nørre Vorupør er der også mulighed for at bade i Danmarks første havbad, hvor du kan svømme i Vesterhavet, uden at skulle tænke på store bølger og stærk strøm.

Nr. Vorupør Havnebad.

Selve byen har også en del at byde på, da der både er butikker, museer og Nordsø Akvariet, hvor der er mulighed for at se det dyreliv, der er i Nordsøen. Prisen for en tur i akvariet er 60 kroner for voksne og 30 kroner for børn.

Derudover er der også rigtig gode spisesteder, hvoraf vi kan anbefale Cafe Amalie. Her skal du dog sørge for at bestille bord, da det er populært blandt de lokale.

Fortsæt turen til Cold Hawaii i Klitmøller

Endeligt kan vi også varmt anbefale dig at tage videre til Klitmøller, som blandt mange er blevet kendt som ”Cold Hawaii”. Klitmøller er det måske mest hippe sted i Thy, og er et rigtigt surferparadis.

Hvis du kommer hertil i september, kan du være heldig at opleve Cold Hawaii PWA World Cup, hvor verdenseliten konkurrerer i disciplinen Wave Performance.

Men, Klitmøller er ikke kun for surfere. Her er også rigtig flot natur, og i byen finder du flere caféer, tøjbutikker og andre kreative butikker.

Mangler du inspiration til flere oplevelser i Thy? Så kan du læse mere her:

Oplev naturskønne Thy: En perle i den danske natur

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

  1. Som Thybo er det vildt fedt at læse et indlæg som dette

    1. Backpacking The World siger:

      Hej Frederikke,

      Det er vi glade for at høre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *