THAILAND

Rejseguide Koh Tao: En af Thailands smukkeste bounty-øer

Thailand byder på mange bounty-øer, og Koh Tao er ingen undtagelse. Med kridhvide strande, svajende palmer og krystalklart badevand, er Koh Tao indbegrebet af en bounty-ø. Vi tog turen dertil og fik flere gode oplevelser med os videre i rygsækken.

Koh Tao er med sine 21 kvadratkilometer i størrelsen ikke en vanvittig stor ø, og du kan derfor sagtens vandre fra den ene side til den anden på en halv dag. Men til trods for størrelsen er der masser at lave på øen.

Hvilke oplevelser er der på Koh Tao?

1. Dykning

På Koh Tao er dykning det helt store trækplaster, og det er du heller ikke i tvivl om, når du ankommer. Der er 50+ dykkecentre på øen, så derfor er der rigeligt med muligheder for, at du kan komme til at lære at dykke.

Vi tog til Koh Tao fordi Steffan havde hørt, at det var rigtig godt at tage sin divemaster der. Så vi havde booket plads og tid hos Davy Jones’ Locker til, at Steffan kunne tage sin divemaster der. Efter tre uger fik vi desværre nok – sikkerheden under dykningen var ikke OK, og Steffan syntes ikke, der var noget at se på under dykkerturene. Vi tog derfor til Bongo Bongo på Filippinerne i stedet 😊

Vi har dog hørt fra andre, at deres dykkeroplevelser på Koh Tao har været rigtig gode – så derfor vil vi stadig lade den stå åben som en oplevelsesmulighed på Koh Tao.

2. Snorkling på Koh Nang Yuan

Hvis du drømmer om at se den ultimative bounty-ø, skal du tage til Koh Nang Yuan, som ligger 15-20 min væk med båd fra Koh Tao. Det er tre mindre klippeøer, som er forbundet af en lækker hvid sandstrand.

Den billigste måde at komme derover på er ved, at du selv booker en long tail boat. Det koster cirka 100-150 baht hver vej.

På Koh Nang Yuan er der god mulighed for at snorkle i det krystalklare vand, slikke sol og få det perfekte billede fra den velbesøgte udkigspost.

Godt at vide: Øen er privatejet, og derfor koster det 100 baht per person i entre. Plastikflasker bliver konfiskeret, hvis du medbringer dem. Så det er kun muligt at købe væske på den ene restaurant, der er på øen.

3. Vandretur (og snorkling) til Hin Wong Bay

Hvis I gerne vil lidt væk fra menneskemængden, kan vi klart anbefale en vandretur til Hin Wong Bay. Det er en hård tur med flere hårde stigninger, men med lidt vand og gode snacks går det hele fint. Det er en stille tur, hvor du får mulighed for at nyde naturen stort set for dig selv.

Det tager et par timer at gå frem og tilbage (hvis du bor tæt på Sairee Beach). Der skulle desuden også være god mulighed for snorkling, hvor du både kan se blåplettet stingray og store fiskestimer.

4. Lej en kajak

At sejle i kajak langs med Koh Tao er en rigtig god aktivitet, som vi varmt vil anbefale. Hvis du er smart, tager du snorkeludstyr med på turen – for der er rigtig mange fisk at se. Vi havde det desværre ikke med, men kunne se flere stimer af fisk under os takket være det krystalklare vand.

Det er også en rigtig god måde at komme til de mange bugter og strande på – og samtidig er det rigtig god motion. Husk rigeligt med vand og solcreme, da du er fuldt eksponeret for solen ude på vandet.

5. Få en tattoo med bambus

Koh Tao har flere dygtige tatovører – iblandt dem nogle som også kan tatovere med bambus. Vi havde længe snakket om at få en tatovering og overvejet, hvilke motiver det skulle være. Det var overraskende billigt. Vi fik to tatoveringer for 800 kroner, hvoraf Mia’s blev lavet på traditionel vis med bambus. Selvfølgelig opfordrer vi ikke til at få lavet tatoveringer, hvis ikke det er overvejet – men hvis du har overvejet noget bestemt længe, kan vi klart anbefale at få det lavet på Koh Tao 😊

6. Nyd de mange strande

Koh Tao rummer et væld af større og mindre strande, og derfor er det oplagt at besøge nogle af dem. Vi synes bestemt ikke, at man kan tage til en bounty-ø uden at nyde flere af dets lækre strande. Kombinér det med et billigt (men lækkert) restaurantbesøg. Det nød vi at gøre 😊

Hvordan kommer man til Koh Tao?

Der er rigtig mange måder at komme til Koh Tao på. Måden vi gjorde det på var med nattog til Surat Thani, hvorfra der går færger til Koh Phangan og Koh Tao. Du kan også tage den mere behagelige og luksuriøse vej derned med fly til Koh Samui og så videre med færgen derfra – men det er bare noget andet at tage et nattog sammen med andre backpackere (og så er det billigere).

Hvis der er noget, du fortsat mangler at finde svar på, er du velkommen til at stille dit spørgsmål i kommentarfeltet eller skrive en mail til os her

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *