THAILAND

Rejseguide Chiang Rai: Dagstur til Det Hvide Tempel

På vej sydpå lagde vi vejen forbi Chiang Rai, som er kendt for sit futuristiske hvide tempel. Det er et meget specielt tempel, og vi kan med sikkerhed sige, at du ikke finder et tempel som det andre steder.

Er du i Chiang Mai, kan vi varmt anbefale, at du også tager vejen forbi byen Chiang Rai. Det er en by med en afslappet atmosfære. Vi havde to overnatninger her – desværre lagde Steffan sig syg med opkast begge dage, og vi kom derfor kun forbi Det Hvide Tempel, hvilket dog også var en stor oplevelse i sig selv!

Hvad er Det Hvide Tempel?

Det Hvide Tempel som på thailandsk hedder Wat Rong Khun, er et meget hvidt og futuristisk tempel skabt af kunstneren Chalermchai Kositpipat. Det skinner tydeligt igennem, at templet er skabt af en kunstner, da gangbroen over til templet er beklædt med en skulptur af desperate arme, der alle rækker op fra jorden.

Denne skulptur har fået navnet ”Bækken af lidelse” og symboliserer, hvor svært det kan være at holde sig på dydens smalle sti – alternativet til dette er evig lidelse i genfødsel. Med andre ord starter oplevelsen allerede inden templet!

Hvad kan man se ved Det Hvide Tempel?

Hvad kan man ikke se, skulle vi snarere spørge. For overalt ved templet finder du skulpturer og kunstværker, hvoraf de fleste er hvide pyntet med spejle, hvilket får dem til at se endnu mere blændende ud.

Du kan sagtens bruge et par timer på at gå rundt og kigge på alle skulpturer og kunstværker, der pryder templet og området omkring.

Selvom Steffan var syg, lykkedes det os alligevel at bruge omkring halvanden time – og da følte vi faktisk, at vi skyndte os igennem 😊

Hvilke andre oplevelser er der i Chiang Rai?

En af de oplevelser vi gerne ville have haft med på vores besøg i Chiang Rai (hvis ikke Steffan var syg) var solnedgangen over bjerget Phu Chi Fah. Det skulle være meget smukt.

Desuden kan du opleve Den Gyldne Trekant – men så får du brug for et par dage ekstra i byen 😊

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *