THAILAND

Rejseguide Chiang Mai: Oplev Nordthailands fortryllende hovedstad

Chiang Mai er en storby, der har det hele. Den er moderne og charmerende, men er samtidig også omgivet af den smukkeste natur. En backpackerrejse til Thailand er ikke fuldendt uden et besøg til en af de mest (synes vi) fantastiske byer i Thailand.

Chiang Mai byder på alt lige fra et moderne 3D museum til jungle trekking lige uden for byen. Der er ikke det, du ikke kan lave i Chiang Mai, og det var grunden til, at vi faldt pladask for byen.

Hvilke oplevelser byder Chiang Mai på?

Chiang Mai er den by i Thailand, hvor vi har oplevet mest. Du kommer ikke til at kede dig og kan nemt bruge en lille uge i og udenfor byen 😊

1. Besøg det berømte Chiang Mai Night Bazaar

Billedet her er fra søndagsmarkedet i Chiang Mai. Det minder lidt om natbazaren, men udvalget er meget mindre.

Natbazaren i Chiang Mai er den største natbazar i hele Thailand. Vi tog dertil den første aften og flere gange efterfølgende alene på grund af den summende og hyggelige stemning. Bazaren byder på alt lige fra billigt tøj med farverige tryk til buddhafigurer, vævede tørklæder og andre flotte kreative kreationer.

Sæt gerne et par timer af til at besøge bazaren, da der er rigeligt at se på. Bliver du sulten undervejs, sælges der også is, frugt og andre lækre snacks fra gadeboder. Der er ikke det ved bazaren, som du ikke kan få 😊

2. Tag på Illusion Art Museum

Vil du surfe på en bølge? Eller krydse et vandfald over en halvrådden bro? Det kan du nemlig på Illusion Art Museum i Chiang Mai, som skulle være et af de største 3D museer i verden. Det er et rigtig sjovt sted at besøge, og vi brugte mellem 2-3 timer på at kigge og tage billeder – så planlæg ikke alt for meget andet den dag, du tager derind, for tiden flyver afsted 😊

Museet ligger i gåafstand fra natbazaren, og er åbent hver dag fra 09.00 – 21.00. Prisen er 300 baht per voksen, og er derfor en billig oplevelse.

3. Oplev Chiang Mais smukke natur på jungle trekking

Lyder bamboo rafting eller en dukkert i et vandfald som noget for dig? Cirka midtvejs i vores ophold i Chiang Mai tog vi med på jungle trekking i Chiang Mais bjerge, hvilket var en af de bedste oplevelser, vi har haft i Thailand.

Det første stop på turen tog os til en lokal bjerglandsby, hvor de lokale bl.a. levede af at sælge håndvævede tæpper og tørklæder. Det skal siges, at det er meget turistet, og at det derfor ikke er så autentisk en oplevelse, som de gerne vil have det til at være 😉 MEN, de var rigtig dygtige til deres håndværk.

Andet stop på vores trekking tur tog os til det mindre Mae Wang vandfald, hvor vi kunne få os en tiltrængt pause. Det er et flot vandfald i flotte omgivelser, som du helt sikkert ikke vil blive skuffet over, hvis du tager turen dertil 😊

Sidste og tredje stop tog os til en flod i nærheden. Her skulle vi på bamboo rafting. Det lyder vildere end det er – men, det er meget underholdende, og vi garanterer, at du bliver våd. Det tager cirka en halv time at komme ned af floden og til pickup pointet. Det er en god måde at opleve omgivelserne på – og så er det god motion for mavemusklerne.

4. Oplev Loy Krathong i november

Hvis du tilfældigvis tager til Chiang Mai i slut november, vil vi anbefale dig at deltage i festivallen Loy Krathong. Den er kendt som Thai Festival of Light, og er en af de mest fortryllende festivaller i Thailand.

Under Loy Krathong takker det thailandske folk flodens og vandets gudinde, Phra Mae Khong Ka, for at kunne bruge vand og undskylder for at have forurenet det.

Under festivallen sætter de blomsterflåder i vandet og varmluftsballoner af rispapir i luften. Det er et meget smukt syn, som vi ikke ville have været foruden på vores ophold i Chiang Mai.

Hvordan kommer man rundt i Chiang Mai?

Chiang Mai er en meget nem by at komme rundt i. Vi gik størstedelen af tiden, og ellers er det nemt at komme med en songthaew (rød taxi) eller tuk tuk.

Et godt tip er at forhandle prisen, da den altid er sat ekstra højt ved vesterlændinge.

Hvor skal man bo i Chiang Mai?

Vi boede på Backpacker’s Meeting Place (B.M.P) på Rakaeng Road. Det er et super fint og billigt guest house med rene værelser og god betjening. Det var nemt at komme ind til centrum af byen derfra på gåben, og så var de gode til at hjælpe med at komme med forslag til oplevelser. En bonus er også poolen, som vi jævnligt benyttede os af, når varmen blev for meget 😊

Vil du gerne have inspiration til flere oplevelser i den nordlige del af Thailand, kan du læse mere her:

Rejseguide Pai: Top 3 oplevelser i den smukke by i Nordthailand

Hvis der er noget, du fortsat mangler at finde svar på, er du velkommen til at stille dit spørgsmål i kommentarfeltet eller skrive en mail til os her

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *