Skanör Falsterbo i Skåne i Sverige
SVERIGE

Skanör og Falsterbo: En farverig destination i Skåne

En kølig og blæsende dag i november satte jeg mig for at tage turen over Sundet for at udforske mere af det, der ligger lige rundt om hjørnet: Skåne. Jeg var stødt på billeder af meget farverige badehuse i Skanör og Falsterbo. Så der måtte jeg bare hen!

Jeg elsker at rejse steder hen eller med udsigter og landskaber for øje, hvor jeg kan se frem til knald på farverne. Det er der i Skanör og Falsterbo, som egentligt ikke længere er to byer, men nu er vokset sammen til Skanör-Falsterbo.

Jeg havde læst mig til, at stemningen ville være a la Skagen med badehuse, klitter og flot natur. Her må jeg sige, at det i den grad er, hvad man kan forvente.

Farverige badehuse i Skanör-Falsterbo

Der er ikke noget så dejligt som farver, der lyser op på en grå dag. Det var den oplevelse, jeg fik af at gå langs med stranden og klitterne. For selvom jeg var kommet afsted på en grå og blæsende dag i november, var det som om, at det slet ikke fyldte, da farverne på badehusene stjal al opmærksomhed.

Badehuse Skanör Falsterbo

Jeg havde fået indtrykket, at de var samlet i en klynge på et bestemt sted på stranden. Men det blev gjort til skamme, da de er spredt langs med hele stranden og vandkanten. Så du kan ikke undgå at støde på dem, uanset om du vælger at starte fra Golfbanen ved Falsterbo eller havnen ved Skanör.

Jeg stod af bussen ved Skanör Centrum og fortsatte ligeud – kort efter kunne jeg se badehusene længere fremme.

Jeg er personligt vild med, at de har valgt at gå amok med farverne i stedet for at male dem hvide eller sorte. For det er en kæmpe fryd for øjet, når man spadserer langs med stranden – man glemmer helt, hvor hårdt det egentligt er 😉

Badehus i Skanör Falsterbo i Skåne i Sverige
Badehuse Skanör Falsterbo

Skanör-Falsterbo er et paradis for natur- og fugleelskere

Skanör og Falsterbo er meget andet end farverige badehuse i klitterne. Foruden en meget hyggelig by med knald på farverne og gammel byggestil (som jeg desværre ikke nåede at se meget af), byder området også på naturreservatet Måkläppen.

Jeg havde godt set, at det var muligt at gå ud på en tange ikke langt fra Falsterbo Golfklubb og Fyrtårn. Hvad jeg ikke lige havde fået med var, at det i perioden fra 01. november-31. januar er muligt at gå ud på tangen med det formål at se sæler. Jeg havde ikke kunne nå det kilometerne og manglen på dagslys taget i betragtning. Men jeg er blevet anbefalet af mine rejsekollegaer, Sarah In The Green og Gingit Travels, at tage derud igen for at opleve sælerne. Så det må jeg hellere, da det er lidt en drøm at se sæler tæt på.

Sælerne er også, hvad der i høj grad gør Skanör og Falsterbo sammenligneligt med Skagen. Og hvor fantastisk er det ikke lige, at det er muligt at opleve så tæt på København?

På baggrund af min erfaring kan jeg anbefale at tage en hel dag hertil eller at tage en weekendtur med cykel. For så er det muligt at få det hele med!

Hvordan kommer man til Skanör og Falsterbo?

Du kan komme dertil både med bil og offentlig transport. Det sidste priste jeg mig meget lykkelig for, da jeg ikke har noget kørekort.

Tager du turen fra København, skal du tage toget mod Malmö Hyllie, hvorfra du kan skifte til regionalbus 300 mod Falsterbo. Stoppestedet ligger ganske få hundrede meter fra Hyllie station. Du skal blot gå til Hyllie Allé og finde position D, som er det holdested, hvor bussen samler dig op. Er du i tvivl om, hvor det er, finder du et oversigtkort lige efter, du er kommet op fra trapperne til toget 🙂

Jeg kan anbefale at downloade appen “Skånetrafikken”. Her kan du købe billet fra København og hele vejen til Falsterbo. Jeg valgte at købe en 24 timers billet, da det var billigere end to enkeltbilletter – og så var der fri fleksibilitet i forhold til bussen og toget hjem.

Turen fra Vestamager og til Falsterbo tog mig lige knap halvanden time og kostede 306 SEK for en 24 timers billet. Det svarer til 210 DKK alt efter kursen.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *