SVERIGE

Rejseguide Malmø: En charmerende storby du kan besøge på budget

Malmø er en charmerende by, som har masser at byde på. De små gader, de flotte parker og den smukke placering gør Malmø til en storby, man ikke kan komme udenom. Vi tog turen dertil, og giver her vores tips til, hvad du skal se og gøre i Malmø.

Med bare en lille times kørsel fra indre by i København, er Malmø ikke mere end en smuttur. Du kan komme billigt dertil med toget til 89 kroner eller Flixbus helt ned til 39 kroner per billet. Men hvad skal du så lave, når du er nået frem? Selvom Malmø er en mindre storby, er her stadig rigeligt at tage sig til.

Hvilke seværdigheder er der i Malmø?

1. Stortorget – starten på shoppinggaden i Malmø

Stortorget ligger ikke langt fra Centralstationen, og ankommer du med bus eller tog, tager det ikke mere end få minutter at nå hertil. Stortorget er starten på den 2 kilometer lange shoppinggade i Malmø. På torvet møder du en flot statue af Kong Karl 10. Gustav. Så er du kommet til Malmø for at shoppe til billige penge, er det her, du skal gøre det.

2. Lilla Torg

Du skal ikke gå særlig langt ned ad shoppinggaden, før du ad en sidegade kommer til Lilla Torg. Det er et moderne torv præget af brostensbelægning og særledes charmerende bindingsværkshuse. På torvet er der gode shoppingmuligheder samt gode restauranter og barer. Fortsætter du ned ad Lilla Torg kommer du til den smukke Kungsparken.

3. Kungsparken

Malmø byder på mange parker og oaser, hvoraf Kungsparken er en af dem. Vi blev fuldstændig betaget af parken, som vi personligt synes er mere fortryllende (og renere) end mange af parkerne i København.

I Kungsparken finder du flere smukke installationer, springvand og kanaler, som tilsammen gør parken til et fortryllende sted.Vi brugte mere end en time herinde, inden vi gennem parken fortsatte til Malmøhus Slot.

4. Malmøhus Slot

Malmøhus slot er Nordens ældst bevarede slot fra renæssancetiden, og er en af de seværdigheder, du ikke kan udenom ved et besøg i Malmø. Slottet byder på flere udstillinger, hvor du får indsigt i historie, søfart og meget andet, der har tilklutning til Malmøhus Slot. Vi oplevede kun slottet udefra, men har kun hørt godt om slottets mange udstillinger 😊

5. Ribersborg Kallbadhus

Uanset om du besøger Malmø i sommer- eller vinterperioden, er Ribersborg Kallbadhus et must see. Fra stranden har du på den ene side udsigt til Øresundsbroen og på den anden side har du udsigt til Turning Torso, som også er en af byens helt store seværdigheder.

Trænger du til wellness efter de mange kilometer i benene, byder Kallbadhuset på diverse wellness treatments.

6. Turning Torso

Skyeskraberen Turning Torso er  med sine 190 meter et varemærke for Malmø. Den er Skandinaviens højeste bygning og Europas næsthøjeste beboelsesejendom. Du får et rigtig godt udsyn til den fra stranden ved Ribersborg.

Hvor kan man overnatte billigt i Malmø?

Hvis du ligesom os rejser på budget, vil vi klart anbefale Moment Hotels, som ligger lige op og ned ad Central Stationen. Vi overnattede her for en enkelt nat for 465 danske kroner med morgenmad. Værelset rummede både et fint badeværelse, TV og en dejlig blød seng, som vi sov rigtig godt i efter en hel dag til fods i Malmø 😊

Vil du gerne blive inspireret til flere oplevelser i Sverige? Så kan du læse mere her:

Rejseguide Stockholm: På weekendtur til nordens Venedig

Hvis der er noget, du fortsat mangler at finde svar på, er du velkommen til at stille dit spørgsmål i kommentarfeltet eller skrive en mail til os her

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *