elgsafari
SVERIGE

Markaryd elgsafari – Kom helt tæt på elge i Småland

Du behøver slet ikke tage til Afrika for at komme på safari. For det kan du så tæt på som i svenske Markaryd. Trillende i din bil kommer du rundt på små grusveje, mens du spejder efter store elge blandt træerne. Og det er en helt fantastisk oplevelse. 

Kun to timers kørsel fra København gemmer idylliske Markaryd sig. Det er ikke hvilken som helst by i svenske Småland. For lige uden for byen gemmer der sig lidt af en perle, hvis du spørger mig; Smålandet Markaryds Älgsafari. Det er faktisk tilmed også det eneste sted i Sverige, hvor du i egen bil kan køre rundt blandt elge i en park! 

Efter jeg flyttede til København i oktober 2022, har Sverige virkelig fanget min interesse. For man skal ikke langt væk fra Malmø for at finde fantastiske naturoplevelser herunder blandt andet sæler i Falsterbo!

I forbindelse med research til en fødselsdags getaway faldt jeg over elge i Markaryd. Selvom det ikke er helt det samme som at se dem i det fri, er det nu stadig lidt fascinerende og vild oplevelse!

Elgsafari i bil

Hvor ligger Smålandet Markaryds elgsafari? 

Det er en smuk køretur i bil langs med klassisk svensk skov. Turen går også gennem områder, hvor der lever vilde elge. Så er du heldig (og har gode øjne), kan du måske se en elg langs med landevejen. 

Der er flere forskellige veje at køre, hvilket også giver mulighed for at se lidt forskelligt på turen ud og hjem, hvis du gerne vil det 🙂 

Få elgene for dig selv uden for sæson 

Lige omkring klokken 12.30 havde vi købt billetten til parken og var klar til at trille ind og afsted på svensk eventyr. Vi var faktisk så heldige, at der i lang tid kun kørte to andre biler rundt.

Jeg kan varmt anbefale at ramme en årstid eller en hverdag, hvor der ikke er mange andre. For det giver nemlig plads til, at bilen kan stå i tomgang, mens der bliver spejdet efter elge. 

Netop dét gjorde faktisk, at vi hele to gange kom helt tæt på elgene. Vi var lidt modige og valgte simpelthen at rulle vinduet ned – og det var lige ved at give et kys på munden fra en stor han. Jeg skal selvfølgelig skynde mig at sige, at det er på eget ansvar at rulle vinduet ned og lade elgene komme helt tæt på. 

Elgsafari
En elg er virkelig kæmpe, når den er helt tæt på!

I den sene vinter smider elgene deres gevir. Så i februar og starten af marts vil de typisk gå rundt med et “halvt gevir” eller slet ingen. I løbet af foråret og sommeren vokser de frem igen (med helt op til 2 cm om dagen!). 

Se elge i Markaryd i egen bil eller med safaritog 

Har du ikke en bil eller mulighed for at leje en, kan du stadig få glæde af de store kæmper. For der går offentlig transport helt til Markaryd, hvorfra du skal gå de sidste få kilometer ud til parken. 

Skånetrafikkens app kan du få et overblik over ruten og transport samt købe billet.

Fra foråret og i løbet af hele sommeren kan du komme med et safaritog med guide rundt i parken. Det varer 90 minutter. Forhåndsbooking er dog en god ide, så du ikke tager turen forgæves. 

Jeg satser selv på at skulle tage turen derop igen til foråret med min søster, så jeg også får prøvet en guidet tur. 

Elg safari

Praktisk info om elgsafari i Markaryd

Hvad koster det at komme på elgsafari?  

Det koster 150 SEK pr. person (voksen) i bil. Safari med guidet tog koster 210 SEK pr. voksen. Du kan derfor ret billigt få dig lidt af en fantastisk oplevelse med store kæmper! 

Hvornår har de åbent? 

De har åbent året rundt hvilket er fantastisk! Åbningstiderne fra måned til måned kan du se på Smålandet Markaryd Älgsafaris hjemmeside

Hvor længe må man køre rundt på elgsafari i egen bil? 

Du må køre lige så mange runder, som du gerne vil! Turen tager dig rundt på 3 km grusveje. Når du nærmer dig porten igen, følger du bare vejen rundt til venstre og tager endnu en tur, hvis ikke du har fået nok af elge. 

Vær opmærksom på, at når du kører ud, kan du ikke komme ind igen, medmindre du på ny køber billet. Du må ikke stige ud af bilen, da det er forbundet med livsfare.

Hvilke faciliteter er der? 

I foråret og sommermånederne er der både café og restaurant åbent. De skulle efter sigende have en rigtig god elgburger, hvis du er til sådan noget. I februar er butikken kun åben, så her vil jeg anbefale at tage en god madpakke med hjemmefra. 

Der er også gode og rene toiletter. 

Må man have hund med på elgsafari? 

Hunde må ikke komme med ind i parken af gode grunde. Så lad den firbenede blive hjemme, mens du hygger dig!

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *