SRI LANKA

Yala National Park: Oplev elefanter og andre vilde dyr

Yala National Park, der ligger i den sydøstlige del af landet, er den mest populære park i Sri Lanka. Parken rummer 44 sorter af pattedyr samt 215 fuglearter. Blandt pattedyrene kan du blandt andet være heldig at opleve elefanter, leoparder og bjørne!

Efter nogle rigtig gode dage i Mirissa med hvalsafari og solbadning besluttede vi os for at tage videre til Tissamaharama, som ligger tæt på Yala National Park. Vi elsker vild natur og vilde dyr, så derfor var vi slet ikke i tvivl om, at vi skulle afsted på en safari – uanset prisen.

Hvorfor er Yala National Park så populær?

Det som gør Yala National Park så populær er, at parken rummer den største koncentration af leoparder. Parken har et sted mellem 20-25 leoparder, så selvom det på verdensplan er en høj koncentration, er det ikke nemt at spotte de store kattedyr i en park, der er 978 km2 stor.

Parken er desuden delt ind i fem områder, hvoraf det kun er de 2, som er åben for offentligheden. Så det gør det ikke nemmere at spotte de flotte katte 😊

Det her er en kingfisher – dem var der mange af i parken.

Den dag vi tog afsted så vi ingen – men dagen efter så de hele tre af dem😊 Man kan ikke være heldig hver gang!

Hvad kan du se på en safari i Yala National Park?

Som sagt rummer parken 44 forskellige pattedyr og 215 fuglearter. Blandt nogle af de mest sete arter er krokodiller, påfugle, vandbøfler, abler, vortesvin og elefanter. Derudover er flere farverige fuglearter, som du med garanti vil se flere gange i løbet af safarien.

Det som vi selvfølgelig mest håbede på at se, var elefanter og leoparder (og en bjørn, hvis vi var SUPER heldige). Bjørnen og leoparden så vi ikke. Til gengæld så vi flere gange de flotteste elefanter, som enten gik langs vejkanten, badede i vandhullerne eller ledte efter græsser på de store sletter. Vi elsker elefanter, så da vi sidst på turen oplevede en elefantfamilie med flere unger stå og græsse var vi i himlen 😊  

Der er mellem 250 – 300 elefanter i parken, så du burde være garanteret at se dem 😊

Og hvis du gerne vil se krokodiller, behøver du ikke tage hele vejen til Australien. Det vrimler nemlig med krokodiller i vandhullerne. Vi så langt flere krokodiller i nationalparken end vi gjorde i Australien!

Hvad koster en safari i parken?

Hvis du gerne vil på safari i Yala National Park, kan du vælge mellem fem forskellige ture: en morgentur, en eftermiddagstur, heldagstur, privat halvdagstur og privat heldagstur.

En flok vandbøfler med elefant rock i baggrunden.

Hos Yala Wild Safaris, hvor vi boede, var priserne følgende:

Morgentur: 35 USD

Eftermiddagstur: 40 USD

Heldagstur (med gruppe): 60 USD

Privat halvdagstur: 75 USD

Privat heldagstur: 85 USD.

Vi valgte at tage på en privat heldagstur, som varede fra klokken 04.00 om morgenen til cirka 18.30 om aftenen. Vi tog afsted så tidligt for at være blandt de første til at køre ind i parken.

Det her er en toque macaque, som du kun finder i Sri Lanka.

Vi kan varmt anbefale en privat heldagstur, hvis du har tiden og pengene til det, da det er langt mindre stressende, end de kortere morgen- og eftermiddagsture. Den private heldagstur gav os mulighed for at få nogle rigtig gode billeder, da chaufføren kunne give os tid til at holde 10 minutter det samme sted, hvis vi ønskede det.

Samtidig behøvede vi ikke stresse over, om vi nu kunne nå at finde nogle elefanter, leoparder, krokodiller med mere for vi havde jo hele dagen til rådighed. Desværre så vi dog ikke nogle leoparder – men hey, vi så mange andre vilde og flotte dyr!

Efter et sving dukkede denne flotte hanelefant op langs vejen!

Hvor skal du bo i Tissamaharama?

Vi kan varmt anbefale at bo på Yala Wild Safaris, som er familieejet. Det er en rigtig sød familie, der driver det. Værelserne er rene, store og pæne, så der var ikke en finger at sætte på det 😊

Derudover gav de os lov til at blive 2 ekstra nætter under nytåret, hvor de ellers havde lukket ned for overnattende gæster. Vi havde derfor det hele for os selv, og kunne bare rende rundt og tulle lidt, som vi havde lyst til 😊

De har desuden nogle rigtig gode guider til safariturene, som oversteg vores forventninger.

Stedet ligger desuden lige overfor en hæveautomat og lige ved siden af et supermarked, hvilket var super lækkert.

Hvis du har noget på hjerte, er du velkommen til at skrive en kommentar i kommentarfeltet.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *