SRI LANKA

Nine-Arch Bridge, Ella: Det nok mest fotograferede sted i Sri Lanka

Et af højdepunkterne i både Sri Lanka og bjergbyen Ella er den 30 meter høje Nine Arch Bridge, der ligger ved Demodara nær Ella. Med blot 10-15 minutters gang gennem en sti i junglen når du til broen, som er et smukt levn fra kolonitiden. Det er endda tilladt at gå på broen, som er et absolut must do, når du rejser til Sri Lanka.

Ikke langt fra Ella finder du stenbroen Nine Arch Bridge, som med sin placering midt i junglen og blandt teplantager er et af de måske mest fotograferede steder i Sri Lanka. Det kan vi også godt forstå – for den smukke og næsten 100 år gamle bro, bestilt af briterne i 1921, er en meget smuk arkitektonisk kontrast til det grønne landskab.

Den består af sten og cementblokke, da hverken jern eller stål kunne bruges, da det blev brugt til krigsrelaterede projekter under 1. Verdenskrig.  Med det i tankerne gør det broen endnu mere imponerende!

Hvordan kommer du til Nine Arch Bridge?

Der er flere forskellige veje til Nine Arch Bridge. Den smukkeste af dem alle er dog den, vi tog, og som vi varmt kan anbefale.

Hvis du kommer gående fra Ella mod Art Cafe Umbrella, skal du i starten af den primitive parkeringsplads dreje ind til venstre ad en lille sti (den er godt gemt, vi missede til at starte med). Hvis du når ned til stien til Little Adam’s Peak er du gået for langt, og skal gå cirka 200 meter tilbage 😉

Herfra skal du følge stien i 10-15 minutter indtil du når det først mulige sted, hvor du kan se broen. Så snart du kan se broen, kan vi varmt anbefale at gå ned af den førstkommende sti (den er en anelse stejl), da der her stort set ikke er nogen mennesker. Det er et rigtig godt spot, hvis du gerne vil se toget køre over broen.

Det var et ret godt sted vi fandt!

Du kan også komme ad en anden vej, hvis du starter med at bestige Little Adam’s Peak. Stien kender vi ikke til, men vores gæt er, at der er en del flere mennesker langs denne sti.

En tredje mulighed er at få en tuk tuk til at køre dig til stationen i Ella, hvorfra du kan gå langs sporene gennem en tunnel, som leder dig direkte hen til Nine Arch Bridge. Bor du i byen, kan du selvfølgelig selv gå derned og spare pengene på en tuk tuk 😊

Hvornår passerer toget broen?

.. Det er et rigtig godt spørgsmål! I Sri Lanka er togtiderne ikke skemalagte som i Danmark. Dog kører der ofte et tog mellem 11.30 – 12.00, som også var det, vi så. Hvis du kan få det hen med dine planer, kan vi varmt anbefale at vente på det, da det er lidt af en anderledes oplevelse 😊

Koster det noget at se broen?

Nej! Modsat mange andre store og fede attraktioner i Sri Lanka koster en tur til og på Nine Arch Bridge ikke en krone. Med tanke på hvor mange mennesker, der dagligt besøger broen, var vi overraskede over, at der ikke var nogen undervejs, der opkrævede en lille skilling for at få adgang. Så det er super fedt!

Er der nogle praktiske tips, der er gode at vide?

Hvis du vælger den flotte tur gennem junglen til broen, kan vi varmt anbefale, at du sørger for at have nogle gode vandresko eller sportssko på. Nogle af stierne undervejs er ret stejle, hvilket gør det ret upraktisk at have klipklapper på. Vi så flere, der gled undervejs, fordi de ikke havde praktisk fodtøj på.

Steffan havde sine gode vandrestøvler på fra 55nord (reklamelink) og jeg, Mia, havde mine sportssko på. Sørg for at gøre det samme, så du undgår at glide eller komme derfra med en forstuvning.

Hvor skal du bo i Ella?

Hvis du gerne vil bo tæt på både Nine Arch Bridge og Little Adams Peak, kan vi anbefale dig at bo lidt ude af Ella. Vi boede på Ivy Lodge, som ligger 3-4 minutters gang til stien til broen og 5 minutters gang til stien til Little Adam’s Peak, hvilket var perfekt! Der er desuden kun 5 minutters gang ned i byen 😊

Som du kan se, ligger Ivy Lodge ret tæt på både broen og Litlle Adam’s Peak.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *