van life
Rejse i Europa

Vi er flyttet ud af vores van og ind i et telt!

Siden februar har vi været de stolte og glade ejere af en ombygget Opel Movano. Efter et par måneders slid med ombygning, flyttede vi ind i bilen på fuldtid i starten af april. Det gør vi ikke mere, da vi nu er flyttet ind i et telt på fuldtid, indtil vi rammer august. Men hvorfor?

Smukke solnedgange, hyggelige campingpladser og et simpelt liv var, hvad vi havde i sigte i vores drømme, da vi sparede op til og købte vores nu daværende Opel Movano. Det blev det da også til på ture herhjemme, men ikke længe efter, at vi var flyttet ind, begyndte jeg at udvikle tvangstanker og tegn på angst.

Vi forsøgte van life og blev klogere…

Det er ikke fordi, vi har haft en naiv forestilling om, hvad det vil sige at bo i en bil. Vi har tidligere backpacket og rejst rundt i Australien i en måned i en lillebitte bil med et lille køkken, køleskab og en udfoldelig seng. Vi vidste derfor godt, hvad vi gik ind til i forhold til komfort, plads og hygiejne. Men, vi havde ikke forudset, at jeg (Mia) ville begynde at udvikle tegn på angst. Dødsangst for at være helt præcis.

Det sneg sig desværre stille og roligt ind på mig i takt med, at vi begyndte at snakke om den manglende sikkerhed ved vores elinstallation, hvordan vi kunne sikre os bedst muligt mod brand, tyveri og meget andet. Den ene tanke tog den anden og pludseligt en dag i slutningen af maj, fik jeg de første tegn på et angstanfald. Det blev svært at trække vejret, og det gjorde hammernas i brystet, når jeg gjorde det. Det ledte naturligvis til flere katastrofetanker. En uges tid efter det brød jeg fuldstændigt sammen og måtte overfor Steffan erkende, at det ikke blev med vores elskede Opel Movano, at jeg kom til at udforske Europa.

(Vil du hellere se en video, hvor vi forklarer, har vi lavet en længere video om det på YouTube. Her viser vi også vores nye “hjem” frem).

Steffan tog det heldigvis rigtig godt og pænt, og havde ikke noget imod at skifte bilen ud med en mere sikker og økonomisk model – for som vi er blevet enige om; det er ikke bilen, der indfrier vores drømme. Det er det, at komme afsted og udforske verden, der gør det.

Nu bor vi et telt!

Selvom corona ikke er det fedeste, betød det dog for os, at vi kunne sælge vores Opel Movano på ganske få uger. Jeg var i mellemtiden flyttet ind i et telt, som gav mig mere ro om natten, og tog desuden også en afstikker til Salzburg for at komme lidt væk fra det hele.

Teltet har vist sig at være den bedste investering, vi har gjort rigtig længe. For vi sover begge fantastisk i den friske luft om natten, og har det generelt rigtig godt med hele tiden at være udenfor 🙂

Det har naturligvis sine udfordringer med vand og madlavning – men det løser vi som altid. Det er også fra teltet, at jeg nu arbejder fra, hvilket er meget hyggeligt både i sol og regn (dog ikke med 30 grader som i sidste uge).

Vi har nu kun små 14 dage tilbage i teltet, inden vi pakker det sammen. For her har Steffan sin sidste arbejdsdag. Det betyder, at 4 billige måneder på en campingplads er slut, og at et nyt kapitel begynder i august. Det er noget, vi ser meget frem til, da rejser er det, vi lever og ånder for!

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *