lillebæltsbroen
Rejse i Europa

Guide til alt det praktiske ved at flytte over i en van

Indlægget er sponsoreret

Kalenderen siger april, og det betyder, at vi endelig er på vej ud af vores lejlighed i Lind og på vej ind i vores fine og ombyggede Opel Movano. Det har været en lang proces med mange praktiske ting og løse ender, der har skulle gå op i en højere enhed.

Så, overvejer du også at flytte ud af en lejlighed og over i en van, kommer vi her med tips til, hvordan du gør det nemmest muligt for dig selv.

Ryd op i dine ting i god tid

Når man flytter ind i en van, er der meget mindre plads at gøre med. Derfor er du nødt til at skære ind til benet. Det startede vi allerede på i januar, da det gør hele oprydningsprocessen meget mere overskuelig – for det har gjort, at vi har kunne koncentrere os fuldt og fast om flytning i stedet for oprydning.

Lej opbevaringsrum til dine ting

Det er aldrig sjovt at flytte. Sådan har vi det i hvert fald 😊 Og når vi gør det i forbindelse med en længere rejse, dukker spørgsmålet omkring lagerrum, privatopbevaring og leje af trailer altid op. For hvad er lige bedst?

Denne gang havde vi regnet med, at vi ville finde et lejet opbevaringsrum. Særligt fordi vi ikke ved, hvor længe vi er væk, eller om vi ender med at slå os ned et sted i Europa for en længere periode. Vi vil gerne, at alt skal være så åbent som muligt, og at det ikke skal være en byrde for vores familier at opbevare vores ting.

Søgninger som ”lej opbevaringsrum(reklamelink) og ”sikker opbevaring i Herning” har derfor længe været i vores overvejelser. Lige indtil Steffans mor tilbød, at vi kunne have tingene stående i kælderen (det sagde vi selvfølgelig ikke nej tak til som de nærige jyder, vi er) 😊

Har du ikke selv den mulighed, kan et firma som Pelican Self Storage være en oplagt mulighed for at få et sikkert opbevaringsrum til dine ting, mens du er væk. Husk dog at se på sikkerheden og anmeldelser, når du lejer et opbevaringsrum, så du er sikker på, at dine ting også er der, når du kommer hjem 😉

Del tingene op i ”need to have” og ”nice to have”

Når du flytter i en van, skal du lære at begrænse dig. Det sker allerede inden, du flytter ind, da det er minimalt, hvad du kan have med dig. Vi har sorteret rigtig meget tøj, køkkenredskaber og personlige ting fra simpelthen for at undgå at have en rodet og overproppet van 😊 Det gode ved det er også, at du under processen lærer, at det slet ikke er nødvendigt at være omgivet af mange ting – det skaber blot uoverskuelighed og et større behov for oprydning. Vi glæder os allerede til kun at have ting omkring os, der er strengt nødvendige!

Køb rigeligt med flyttekasser


Er der noget, vi har lært, når vi har stået under en flytning, så er det, at vi ikke kan få flyttekasser nok 😊 Tingene fylder sjovt nok altid mere, når de skal pakkes ned. Vil du gerne gøre det billigt, er et rigtig godt tip at gå over i den lokale genbrugsforretning. Vi fik 10 flyttekasser for 30 kroner – billigere kan det ikke gøres 😉 Flyttekasser kan nemt rende op i flere hundrede kroner alt efter, hvor mange der skal bruges – og de penge kan med fordel i stedet bruges på et lagerrum.

Lav plads i vanen til kurve og kasser

Når man skal leve på ganske lidt plads, er det vigtigt have orden i sagerne. Jo mere organiseret dine ting bliver, jo federe bliver det at bo i bilen. Vi har derfor prioriteret at lave hylder og opbevaringsplads under sengen og bænken med plads til, at kasser kan stå eller blive stablet, så det så vidt muligt aldrig roder (det skal det nok komme til, men jo flere kasser at gemme rodet i, jo bedre) 😊

Der er meget at tænke på ved at flytte over i en van. Og vi har helt sikkert også glemt noget undervejs her i indlægget!

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *