PLASTFRIT HAV

Plastik: Sådan reducerer du dit forbrug, mens du rejser

Indlægget er lavet i samarbejde med 55nord.dk.

Hvorfor er det vigtigt at have fokus på dit plastikforbrug, når du rejser? Og hvordan formindsker du så dit eget plastikforbrug, mens du er afsted? Disse spørgsmål får du svar på i indlægget her.

Der er meget stort fokus på mikroplast og plastikforurening i disse år (desværre med rigtig god grund) og det er også noget, Steffan og jeg har taget til os i vores hverdag. Men, vi synes ikke, det er nok kun at tænke over vores plastikforbrug i vores hverdag – vi skal også sørge for at gøre det, når vi er på eventyr i den store verden.

Hvorfor skal du tænke over dit plastikforbrug, når du rejser?

Plastik har på ganske få årtier udviklet sig til at blive et kæmpe problem for vores hav- og landmiljø. Inden for de sidste år er der flere gange blevet bragt artikler om hvaler og albatrosser, der er døde med maverne fulde af plastik, skildpadder og sæler der er blevet kvalt af plastik og vi kunne blive ved. Og det er alt sammen menneskeskabt; og her må vi tilføje, at plastikforurening også foregår hjemme i vores egen baghave og ikke kun i Asien, som står for størstedelen af plastikforureningen.

Det flyder især med plastik i Vietnam – det er stort set over det hele..

Personligt set synes vi, at plastikforurening er en af de største miljøkatastrofer i vores tid, fordi det optages i fødekæden og er et verdensomspændende problem.

Fordi det er menneskabt, er det også vores ansvar at gøre noget ved det – og at årsagsbehandle det frem for at symptombehandle. Det starter ved dig og mig, og derfor er det også vigtigt at være opmærksom på sit eget plastikforbrug, mens man rejser.

Hvordan formindsker du dit plastikforbrug, mens du rejser?

1. Tag en mulepose med hjemmefra

En af de ting vi har pakket i rygsækken hjemmefra, er vores to muleposer. Dem har vi valgt at tage med hjemmefra for så vidt muligt at undgå at skulle købe bæreposer, når vi handler i supermarkedet, eller når vi køber souvenirs på markeder. Det bliver hurtigt til mange bæreposer sparet – især i Sydøstasien hvor de er meget glade for at dele plastikposer ud, så snart du har købt en lille ting 😊

2. Tag en termoflaske med hjemmefra

Noget andet som vi har valgt at tage med hjemmefra, er vores termoflaske fra 55nord. Den har sparet os for mange plastikflasker, da vi enten har kunne fylde den op med vand fra vandhaner med rent drikkevand (i Australien eller lufthavnene) eller har kunne fylde den op med vand fra en 10-liters beholder. Udover at du formindsker dit plastikforbrug, sparer du også penge på ikke at skulle købe små vandflasker hele tiden. Det er ren win-win 😊

3. Sig ”nej tak” til sugerør

Når vi går på restaurant, sørger vi for at sige ”nej tak” til sugerør, da de er en stor kilde til plastikforurening. Vi finder tit større og mindre sugerør på stranden, og det har fået os til at holde op med at bruge dem derhjemme, såvel som når vi rejser 😊

Vi håber, du kan bruge vores tips til inspiration. Du kan desuden finde flere og andre gode tips til, hvordan du mindsker dit plastikforbrug hos Plastic Change.  

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *