Empire state building
PLANLÆGNING

Snart kan man backpacke i USA igen

Denne artikel er sponsoreret og indeholder reklamelinks

Det har ikke været nemt at komme igennem en periode fyldt med nedlukninger. Især har det været hårdt for alle de rejselystne som os. Men alting er heldigvis foranderligt. Og snart er det igen muligt at rejse ud i verden på godt og ondt. For eksempel åbner USA snart op. Hvad lyder meget federe end at backpacke rundt i USA? Det kunne vi godt tænke os!

Hvis man har planer om at backpacke i USA, er der først og fremmest nogle ting, man skal have styr på. Det er blandt andet sin ESTA ansøgning (reklamelink). Uden medbragt godkendt ESTA-ansøgning i lufthavnen, vil man ikke kunne rejse til USA. Derfor er det næsten altafgørende for, om rejsen bliver en realitet med en sådan godkendt ansøgning. 

USA er klar til åbning i november

USA forventer at genåbne til november (reklamelink). Den præcise dato er dog ikke fastlagt endnu. Men udsigterne til at det kommer til at ske i denne måned eksisterer. Derfor kan alle USA-elskere godt begynde at forberede sin næste rejse og begynde at glæde sig. Det er dog kun for færdigvaccinerede personer, som vil have mulighed for at komme ind i landet. 

Derfor bør man lige få styr på sine vaccinationer, før man bliver alt for ivrig med at komme afsted. Derudover bør man være bevidst omkring eventuelle regler i forhold til restriktioner. Det kan stadig være aktuelt med både mundbind, afstandskrav og lignende i nogle stater. Dette kan man til fordel sætte sig ind i inden afrejse.

Gode råd til backpackerturen

Internettet vrimler med artikler fra rejseglade back-packere fra over hele verden. Derfor kan man til fordel besøge disse hjemmesider og få tips og tricks fra de bedste. Der er mange måder at rejse på. Der er heller ikke rigtig måde at rejse på. Heldigvis kan man som back-packer tage sig den frihed at gøre, lige som man har lyst. 

Der er også stor forskel på, hvad man gerne vil opleve. Men fælles for de fleste backpackere må trods alt være det at opleve natur, møde mennesker og måske kaste sig ud i noget lidt anderledes. Det med at møde nye mennesker i et land med mange restriktioner kan måske lyde svært. Men hvis bare man følger reglerne, skal det nok blive aktuelt at møde nye og spændende mennesker. 

Kom i gang med planlægningen

Uanset om man er den spontane eller meget strukturerede backpacker, kan det være en god ide at lægge en slags slagplan. Det gælder især, hvis det er ens første rejse. Det er også oplagt at vide, hvilket område man ønsker at besøge i forhold til flybilletter og transport. Når først der er styr på logistikken, kan man kaste sig ud i en masse spontane ting på selve turen. 

Pak praktisk

Det siger sig selv. Skal man kun rejse med en rygsæk, kan det være en fordel at pakke let. Derfor kan det være en god ide at lægge alle sine nedpakkede ting ud på gulvet. Her har man lige lidt ekstra tid til at afgøre, om det virkelig er nødvendigt med 5 par bukser. Det er en rigtig god ting at være ekstremt minimalistisk som backpacker. Man kan altid købe i nødsituationer. 

Derudover kan det være en rigtig god ide at få styr på adaptere til turen. I USA er stikkontakterne ikke som i Danmark. Derudover kan det være en fordel at også medbringe en stikdåse. På den måde er man altid opladt og klar til at tage billeder på turen. For det er jo også en vigtig del af at rejse. 

ESTA-ansøgning – hvordan gør man det?

Men hvad så med det der ESTA? Det er som nævnt tidligere meget essentielt at have styr på, før man begynder på pakkeriet. ESTA er USA’s tilladelsesprogram for indrejsende i landet. Det er en måde at sikre USA bedst muligt på. Men hvis blot man ikke er tidligere straffet eller ikke opfylder nogle særlige krav, kan den blive afvist.

Man bør være ekstra grundig ved udfyldelse af ansøgningsformularen. Kommer man til at lave en tastefejl eller lignende, kan den blive afvist. Det er irriterende at skulle gøre det flere gange. Ansøgningen kan nemt laves online. Det tager ikke mere end omkring femten minutter. Man modtager et svar på ansøgningen efter cirka 3 dage. 

Efter godkendt ansøgning

Når man har fået godkendt sin ansøgning, kan man for alvor begynde at glæde sig til afrejse. Hvis man gerne vil rejse ind i landet igen inden for 1 år, gælder det samme ESTA-bevis. Dog må hver enkelt rejse kun vare i 90 dage. Der er mange regler forbundet med ESTA. Man kan læse meget mere om dem på internettet. 

Hvis ens ESTA-ansøgning ikke bliver godkendt, skal man i stedet søge om visum. Grunden til at ansøgningen ikke bliver godkendt, kan være fordi man har opholdt sig eller været statsborger i et rødt land. 

Ekstra råd til turen

Der kan godt være mange ting, man skal have styr på inden afrejse. Men hellere lidt for mange gode råd end for lidt. Samtidig vælger man jo også selv, om man gerne vil lytte til rådene. Men bort set fra pakkeråd og hjælp til ansøgning, så kan det være en god ide at huske på, at man ofte ender med at bruge lidt flere penge end planlagt. 

Når alle flyrejser og hoteller er betalt, tænker man ofte, at der ikke skal bruges penge på flere ting. Men når man er på ferie, er det også fedt at kunne være spontan og leve lidt ekstra godt. Derfor kan det være en fordel at tage lidt flere lommepenge med.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *