PLANLÆGNING

Guide: Hvordan får du vasket tøj på rejsen?

Vi er flere gange blevet spurgt, hvordan vi klarer det med at få vasket tøj, når vi er ude at rejse, når nu vi ikke er mange dage det samme sted. Det er også et rigtig godt spørgsmål, for hvordan får vi vasket tøj, når vi ikke kan slæbe en vaskemaskine med?

At rejse er at leve, men det er ikke alting, der er farverigt og spændende, når man er ude at opleve verden. En af de knapt så spændende ting er vasketøj, for det skal stadig vaskes, når vi rejser rundt i verden. Det er heldigvis ikke så svært et problem at få fikset, og nu skal vi fortælle jer hvordan, I får vasket jeres underbukser og sokker, når I er ude at rejse.

Hvor får du vasket tøj henne på rejsen?

1. Henvend dig til personalet på dit overnatningssted

Et rigtig godt tip er altid at starte med at spørge personalet på dit overnatningssted, om ikke de har en eller anden form for vaskeservice (eller kender et sted, hvor der er vaskeservice). På Bongo Bongo Divers var vi ret heldige bare at kunne aflevere vores vasketøj til personalet, og så klarede de resten.

Der er mange overnatningssteder for backpackere, der tilbyder denne service, da de godt ved, at man hele tiden har et eller andet, der trænger til en vask 😊

2. Gå en tur ned ad de lokale gader

På Koh Tao bl.a. gjorde vi det, at vi tog en tur ned ad den gade, hvor vores overnatningssted var. Her mødte vi flere lokale hjem, der skiltede med at tage sig af vasketøj for rejsende. Det eneste du skal gøre, er at aflevere en pose med dit vasketøj (evt. vedlæg en seddel).

1-2 dage efter er tøj vasket, tørret og lagt sammen. Du betaler typisk før når dit vasketøj er vasket 😊 Vi var super glade for denne løsning, og fik også vasket vores rygsække det ene sted.

3. Vask tøjet i hånden

Hvis ikke forslag nummer 1 eller 2 er en mulighed, er der ikke andet for end at vaske noget af dit tøj selv i hånden. Det gjorde vi bl.a. på Maldiverne, da vi ikke kunne finde noget sted, hvor vi kunne få vasket vores tøj. Så er der altså ikke andet for end at hive sæben og det varme vand frem og så ellers i gang med at skrubbe. Det fungerer fint, og kan sagtens gøres i en uge eller to, hvis ikke du er vasketøjsfanatiker 😊

Hvis du ligger inde med spørgsmål omkring din kommende rejse eller praktiske løsninger på din rejse, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar eller skrive direkte til os på mail. 

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

 1. Boe Wollert siger:

  En sort skraldesæk vand sæbe og ud i solen. ryst den en par gang og skyl tøjet i rent vand, så er problemet løst

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Boe!

   Den metode har jeg aldrig tænkt på 😀 Det bliver som regel bare lige hurtigt i vasken og så ud – men det er da genialt (hvis der er sol og varmt naturligvis) 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *