PAKKELISTE

Sådan vælger du den rigtige backpack til rejsen

Indlægget er lavet i samarbejde med Campz

Det kan være lidt af en jungle at finde frem til den backpack, man gerne vil have med på backpackerrejsen. For hvor stor skal den være? Skal den være af et bestemt mærke? Og hvor mange rum skal den have? At vælge en rygsæk til rejsen er bestemt ikke let. Her i indlægget giver vi dig nogle råd med på vejen, så det bliver lidt lettere for dig at finde frem til den rigtige.

Hvilke overvejelser skal du gøre dig om rygsækken?

1. Størrelsen

Noget af det vigtigste du beslutter dig for, er hvor meget plads, du kommer til at have brug for. De fleste backpackere vælger enten en rygsæk på 40 L (til kortere backpackerrejser) eller 60 liter til de mere længerevarende rejser, hvor det er nødvendigt at have lidt mere oppakning med.

Selv har Mia en rygsæk på 60 liter og Steffan en på 80 liter. Steffans er større end de flestes, og det er ene og alene fordi, han har sit eget dykkerudstyr med. Det fylder en del, og derfor skal der også en større rygsæk med. Hvis ikke, havde han også sagtens kunne nøjes med en på 60 liter. 

2. Rumfordeling

Vi synes, det er ret vigtigt at have en rygsæk med to fordelte lommer, så det er nemmere at fordele rent og beskidt fra hinanden og lignende. Det er også meget normalt for en backpack at have flere sidelommer samt en toplomme til de ting, som du oftere skal bruge, og dermed have nemmere adgang til. Vi er gået efter så mange lommer som muligt.

3. Backpackens funktioner

Når man backpacker, bærer man som regel rundt på minimum 15 kilo, hvilket hurtigt kan blive en belastning for ryggen såvel som skuldrene. Derfor (synes vi) det er vigtigt, at du kigger efter følgende, når du skal købe en backpack:

 • Justerbart hoftespænde
 • Justerbare skulderstropper
 • Justerbart rygsystem
 • Holdbart materiale

Hvis du sætter dig ind i, hvordan du bedst justerer rygsækken, så den passer til dig, vil du kunne mærke en enorm forskel på, hvordan rygsækken føles uden og med spænder, stropper og tilrettet rygsystem.

Hvis funktionerne skal holde til flere backpackerrejser, er det naturligvis også nødvendigt, at du sørger for at vælge en rygsæk i holdbart og slidstærkt materiale, så du har gavn af den i lang tid fremover.

Hvis du mangler inspiration, har Campz et stort udvalg rejsetasker.

Ligger du inde med spørgsmål omkring valget af backpack, er du mere end velkommen til at sende os en mail eller stille dit spørgsmål i kommentarfeltet.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

 1. Godt med plads skal der værre. Da jeg var i Zimbabwe havde vi også disse rygsække da det var nemmeste når vi skulle rejse rundt med tog og bus☺️

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Anna-Sofie,

   Det skal der nemlig være – vi synes absolut også, det er nemmest at rejse med rygsæk frem for kuffert 🙂

   Mvh

   Mia & Steffan / Backpacking The World

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *