PAKKELISTE

Guide: Nødvendige og unødvendige ting at have med på backpackerrejsen

Indlægget er lavet i samarbejde med Campz.dk.

Når du skal ud og backpacke er det alfa og omega, at du har pakket en god rygsæk. Det er især vigtigt, at du tænker grundigt over, hvad der er nødvendigt og ikke mindst, hvad er er unødvendigt at have med – du skal bære på din rygsæk dag efter dag, og derfor er det vigtigt kun at pakke det, der er nødvendigt at have med. Hvad vi har fundet nødvendigt og unødvendigt at have med på vores rejser, kan du læse mere om i indlægget her.

Vi har været afsted på to længerevarende backpackerrejser, og begge gange er vi kommet afsted med ting, som har vist sig at være helt unødvendige at have med. Det har optaget plads i rygsækken, som vi kunne have haft brugt på specielle souvenirs og lignende.

Omvendt har vi på vores rejser også fundet frem til nogle ting, som vi absolut ikke ville have været foruden.

Hvad er unødvendigt at have med på en backpackerrejse?

1. Sovepose

På vores første backpackerrejse havde vi pakket soveposer, fordi vi havde læst os til, at der ikke altid er dyner eller tæpper på værelserne. Det viste sig ikke at være rigtigt – vi oplevede ikke en eneste gang, at der ikke var dyner eller tæpper til rådighed. Vi endte derfor med at slæbe forgæves rundt på vores soveposer, som altså fylder en del!

2. Guidebøger

På begge vores backpackerrejser er vi endt med at have guidebøger med – og begge gange har vi overhovedet ikke brugt dem. Vi har på vores rejser fundet ud af, at det er meget nemmere og bedre at finde frem til gode rejsetips på nettet. Når vi rejser, planlægger vi meget dag til dag, og her har vi fundet guidebøgerne ubrugelige, fordi de ofte ikke har indeholdt information om de seværdigheder eller naturoplevelser, som vi gerne vil opleve.

3. Regntøj

På vores anden rejse i 2019 havde vi begge pakket regntøj i tilfælde af, at det skulle regne nogle af de steder, vi skulle hen. Men selvom det regnede enkelte dage (vi snakker 3 dage ud af 4 måneder), så endte vi med slet ikke at bruge vores regntøj – for på de få dage, hvor det regnede, tog vi enten en fridag eller planlagde oplevelser, der ikke foregik udendørs. Pak i stedet en let vindjakke, som ikke fylder nær så meget som regntøj.

Hvad er nødvendigt at have med på en backpackerrejse?

1. En god dagsrygsæk

En god dagsrygsæk (reklame) med spænder til hofterne har vist sig at være alfa og omega for os! Når du backpacker, skal du ofte på dagsture, og her er det altså rart at have en dagsrygsæk med, hvor du ikke skal bære vægten med skuldrene.

Billede af Nine Arches Bridge i Sri Lanka.

Vi har som oftest flere kameraer, snacks og rigeligt drikkevarer med, så derfor er det rart at kunne bære vægten med hofterne, da du ellers vil være radbrækket, når du kommer hjem fra dagsturen. Så spar endelig ikke på det!

2. En drikkedunk

 Vi lever i en tid, hvor vi om noget er forpligtet til at tænke på miljøet. Vi har derfor haft drikkedunke med hjemmefra, som kunne vaskes og fyldes op igen og igen.

Drikkedunk

Det har sparet os for rigtig mange plastikflasker, da vi har købt de store 5-10 liters dunke og fyldt op derfra. Så tænker du på miljøet, er drikkedunken et absolut must.

3. Gode sko

Uden mad og drikke duer helten ikke – og sådan er det også med sko for en backpacker. Når vi rejser, pakker vi både gode dagssko (Nike, Adidas og lignende), men også et par gode vandresko til de dagsture, hvor vi ved, vi skal gå rigtig meget.

Lodbjerg Klitplantage

Vi er især vild med naturoplevelser, og her er det alfa og omega at have et par gode vandresko på for ikke at få ondt i ben eller fødder.

Har du nogle ting, du synes, vi skal tilføje til listen? Så skriv det endelig til os i kommentarfeltet herunder!

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

 1. Hvordan gør i med opbevaring af penge, pas mv.? Min far var helt tosset med at have en pengekat om halsen, men jeg synes den er irriterende… Så jeg savner en god penge-værdipapirsløsning:-)

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Stefan!

   Fedt, du har fundet vej herind 🙂

   Vi plejer at gøre det, at vi har et fladt pengebælte rundt om maven under vores tøj samt lidt penge liggende i skjulte lommer i vores tasker, så vi løbende kan finde nogle frem og dermed ikke flashe alle vores penge, når pengebæltet findes frem 🙂 Vores tasker er desuden altid med hoftespænde og skulderspænde, så en dygtig scooterkører ikke kan få tasken af os i et uopmærksomt øjeblik 🙂

   Mvh

   Mia

   1. Jeg er god til at finde rundt på nettet;-)
    Jeg har ikke prøvet et pengebælte endnu. Det er måske nok en bedre løsning end pengekatten. Synes umiddelbart at min mave stikker nok ud i forvejen uden et pengebælte:-0
    Anyways, jeg er også lidt selektiv. Jeg vælger en stille destination. Island, Norge, Sverige og sådan. Der virker det med penge og sikkerhed ikke som det største problem:0)
    God dag,
    Mvh Stefan

    1. Backpacking The World siger:

     Det lyder nu bestemt heller ikke dårligt med en afstikker til Island, Norge eller Sverige 🙂 Der tror jeg nu heller ikke, det bliver det store problem – da i hvert fald ikke, hvis den står på nogle gode hikes! 🙂

     Rigtig god tur i hvert fald!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *