OPLEVELSER

Hvalhaj: 6 ting du ikke vidste om verdens største fisk

Hvalhajen er ultimativt verdens største fisk, og desværre ved man endnu ikke særligt meget om den. Hvad vi dog ved er, at den er fascinerende og nu vil vi fortælle dig hvorfor.

1. Hvalhajens mund

… Er 1,5 meter bred og har op til 350 rækker tænder! Dermed kommer den op på at have cirka 3.000 tænder. Hvalhajen har også 10 filterplader i munden, som den bruger til at filtere føden fra vandet.

2. Levetid

En hvalhaj lever nærmest evigt ligesom en skildpadde, og kan blive helt op til 150 år gamle 🙂

3. Hvalhajen parrer sig først..

… Når den er mere end 30 år gammel. En hvalhaj bliver først kønsmoden, når de passerer 30. Til gengæld føder de gerne flere hundrede levende unger over tid. Den kan filtere mere end 600.000 liter vand i timen!

4. Hvalhajen kan camouflere sig

Med sin blå farve og flødefarvede pletter, kan hvalhajen camouflere sig. Desuden er deres pletmønstre helt unikke på samme måde som menneskers fingeraftryk.

5. Hvalhajens største fjende er…

Os.. I dets naturlige omgivelser er hvalhajens eneste trusler spækhuggere og hvidhajer. Men, den største trussel af dem alle for hvalhajen er os mennesker. Mange steder jagtes den af mennesker, og især kineserne er en trussel, da de bruger dens finner til lægemidler. Desværre er hvalhajen nem at fange, fordi den svømmer langsomt og tæt på overfladen 🙁

6. Hvalhajen svømmer langt – rigtig langt

Hvis du bliver forpustet efter en bane i svømmehallen, så har hvalhajen endnu mere at blive forpustet over – for den er observeret til at have svømmet en strækning på 13.000 kilometer fra USA til Tonga i stillehavet 🙂

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *