OPLEVELSER

Dykning: Mine top 3 dykkersteder

Steffan: Jeg vil fortælle lidt om de 3 bedste dykkerspots, jeg har haft indtil nu. Det er svært for mig at udvælge en top 3, da disse tre dyk er virkelige gode dyk – men på hver deres måde. Læs med og få inspiration til din næste dykkerrejse. 

1.  Chapel – Apo Island, Filippinerne

Mit bedste dyk har fundet sted på et divesite, der hedder Chapel ved øen Apo på Filippinerne. Her er korallerne virkelig store og farverige. På revet er der masser af liv i form af både fiskestimer og muræner, men også Belcher havslange, som er meget giftig. Divesitet lander på en topplacering, fordi du (næsten) med garanti kan være sikker på at se havskildpadder. Da jeg dykkede her så jeg 4 styk på ét dyk.

2. Manta Point, Bali

Mit første dyk på Bali var en klar succes. På Bali var mit store mål at dykke med Manta Ray, da det klart er min nr 1 på min top 3 over havdyr (hvad den er, kan du læse her). Jeg havde hørt, at der var mellem 60 og 70 procent chance for at komme til at dykke med en manta her.

Så jeg tog naturligvis på en bådtur ud til Manta Point – og det var lidt af en rystetur i bølgen blå. Allerede efter 10-15 minutter i vandet kommer der en stor manta ray imod os. Det var så smukt, men på samme tid også helt urealstisk, for det var det her dyr, jeg havde drømt om at skulle dykke med. Vi svømmede rundt ved en klippe, og her kunne vi se 5 manta rays svømme rundt.

Så hvis du drømmer om at se manta rays, er Bali stedet at gøre det – jeg brugte dykkercenteret Crystal Divers, som også har danske instruktører!

3. Dauin, Filippinerne

Mit absolut tredjebedste dyk fandt sted i Dauin. Det var et stranddyk ud for dykkercenteret Bongo Bongo Divers, som har et fantastisk house reef. Her er der masser af liv og flotte koraller. Hvis du er heldig, kan du også se en eller flere skildpadder – det i sig selv er grund nok til at tage til Dauin!

Derudover er Dauin kendt for dets macro liv; her findes der alt lige fra de sjældne Ghost Pipe Fish til de finurlige Frog Fish (som jeg arbejder på at få et billede af).

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *