Hvad skal man se i salzburg
Østrig

Guide til Salzburg: Hvad skal man se?

Efter et års ventetid på grund af corona fik jeg (Mia) mulighed for at få stillet lidt af rejselysten. Turen gik til Salzburg med tog – og det fortrød jeg ikke et eneste øjeblik, da Salzburg har fantastisk meget at byde på!

I juni kunne jeg ikke vente mere – rejselysten måtte stilles bare en smule (også selvom vi smutter ud i Europa på ubestemt tid i august). Jeg havde brug for at se noget andet end skønne Danmark og faldt her over Salzburg!

Selvom jeg (og vi) normalt ikke er til byferier, var der alligevel noget, der trak ekstra meget i mig, når jeg så på billeder og læste om Salzburg. Og det er jeg glad for, jeg lyttede efter, da det er en by i Østrig, der er meget undervurderet.

Salzburg – de gode udsigters by

Det er i hvert fald, hvad jeg har lyst til at kalde Salzburg. For aldrig har jeg været i en by, der byder på så mange udsigter – og forskellige udsigter – som Salzburg gør.

Det gode ved den forholdsvis lille by i alperne er, at der heller ikke er langt fra det ene udsigtspunkt til det andet. Har du derfor et stramt program, eller planlægger at tage andre steder hen i Østrig efterfølgende, kan du sagtens nå at se byen på et par dage.

Ellers har du også mulighed for at se byen på vores YouTube-kanal, Backpacking The World:

Udsigt fra Kapuzinerberg

En af de helt gode views får du fra Kapuzinerberg, der starter med en stejl trappe fra Steinergasse 7. Gaden var ret nem at finde og ligger lige i nærheden af Staatsbrücke. Trapperne tager ikke meget mere end små 10 minutter at bestige. Dog kan det godt være tiltrængt med noget vand undervejs, hvis du tager trapperne i 28 graders varme og høj sol, som vi gjorde.

Når du kommer op til toppen, får du mulighed for at dreje ind til højre ad en kort trappe, som tager dig hen ved siden af Kapuzinerklostret. De trapper må du endelig ikke misse, da du får den smukkeste udsigt over floden og den gamle bydel med alper i baggrunden.

Udsigt fra Mönchsberg

Går du over på den anden side af floden og nærmer dig kirketårnet på den anden side af broen Müllner Steg (som i øvrigt også byder på en fantastisk udsigt), dukker der en trappe op, der tager dig forbi den smukke kirke. Den er stejl, men dog ikke lige så stejl som den, der går op til Kapuzinerklostret. Så denne kan sagtens tages på 5 minutter – og undervejs bliver du forkælet med de smukkeste udsigter.

udsigt mönchsberg

Fortsætter du til toppen af Mönchsberg, bliver du forkælet med en fantastisk udsigt til de nærmeste alper, floden og både den nye og gamle bydel. Det er også på toppen, at fortet starter – og her kan du også fortsætte videre, hvis du har mod på dette og gerne vil have en endnu bedre udsigt.

Det var dog ikke noget, jeg gjorde, da jeg fik for lidt vand – men udsigten er helt sikkert fremragende!

Udsigt fra fæstningen Hohensalzburg

Det vrimler som sagt med både udsigter (og trapper!) i Salzburg. Endnu en fantastisk udsigt får du fra fæstningen, som byen er bygget op omkring, og som alle byens tårne også smukt peger op imod.

Udsigt salzburg

Fæstningen er om noget et must see på din tur til Salzburg, da den ikke alene er en af de ældste fæstninger i Europa. Den ligger også så fantastisk højt, at der er den smukkeste udsigt til alperne og ikke mindst den gamle bydel.

udsigt Hohensalzburg

Udsigten heroppe fra var den primære grund til, hvorfor jeg tog trapperne derop. Du kan også tage Festungsbahn, som ligger ved siden af trapperne (du finder herhen bagved katedralen). De 20 minutter op ad trapperne er dog meget smukkere end de 2 minutter med kabelbanen – så er du i god nok form og ved godt nok helbred, kan det anbefales.

Gå rundt i de gamle gader

Salzburg er fantastisk charmerende. Derfor er det også en oplevelse i sig selv bare at gå rundt nede i den gamle bydel og langs med floden. For her er der masser af hyggelige indtryk i form af gamle gadeskilte, brosten, caféer og meget andet, som hvert år trækker mange turister til byen.

Katedral

Der er også flere parker, Mirabell Garten og en masse andre smukke steder, som du kan lægge vejen forbi. Nu hvor du også er her, kan du selvfølgelig også besøge Mozarts fødested. Det gjorde jeg ikke, da jeg manglede en negativ coronatest.

Salzburg

Rigtig god tur til Salzburg!

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Skriv en kommentar til indlægget

  1. […] flyttet ind i et telt, som gav mig mere ro om natten, og tog desuden også en afstikker til Salzburg for at komme lidt væk fra det […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *