PLANLÆGNING ØKONOMI

Kan alle få råd til en længere rejse?

Når vi fortæller, at vi tager ud og rejser i 4-6 måneder spørger folk tit: ”hvad så med jeres arbejde og lejlighed?”.  Det er nemt at svare på, for dem siger vi op. Vi har besluttet os for, at arbejde ikke skal stå i vejen for store oplevelser i verden – for så kommer vi aldrig til at opleve noget.

”Hvordan kan I få råd til at rejse så meget?”, spørger venner, bekendte og familie os ofte om. Det lyder som en kliché, men det er faktisk nemmere, end du går og tror. Hemmeligheden er din egen indstilling og vilje til at tro på, at du kan spare op og lægge et bestemt beløb til side hver måned.

Se mulighederne i stedet for begrænsningerne

Det er svært at tage beslutningen om at opsige jobbet og lejligheden – det var det også for os. Men når skridtet er taget, får du en fed fornemmelse i hele kroppen; for nu er beslutningen taget og eventyret venter forude, uden der er noget, der binder dig derhjemme.

Og hvad så hvis du gerne vil vende tilbage til samme lejlighed? Så vil vi anbefale dig at undersøge muligheden for at fremleje din lejlighed i den periode, du er væk. Det dækker dine omkostninger og fjerner en stor bekymring fra dine tanker.

Alle kan komme afsted – planlæg i etaper

Vi er af den holdning, at alle kan komme ud på deres drømmerejse. Som alle andre har vi faste udgifter, og med en lejlighed centralt i Valby, er udgifterne ikke lave 😉 Ja, det kan godt virke uoverskueligt, for hvor mange penge skal du spare op?

Vi gør det sådan her: vi bestemmer os først for destinationer, og kigger derefter på flybilletter dertil. Så ved vi, hvor mange penge vi skal spare op, for at vi kan dække transporten. Det er blevet billigt at rejse med flyselskaberne, og derfor vil du sikkert som os blive positivt overrasket over, hvor BILLIGT det egentligt er at komme jorden rundt 😊

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du får fat i billige flybilletter, kan du læse mere om det i indlægget her.

Kig dernæst på overnatning og lav et estimat over, hvor mange penge du skal af med på denne post. Når både overnatning og flybilletter er på plads, er du igennem de største poster – og så er det lidt nemmere at spare op til mad, fornøjelser, forsikring og uforudsete udgifter 😊 Vi har et budget, der lyder på 10.000 kroner pr. mand pr. måned, vi er afsted. Det dækker ALLE udgifter.

Hvordan sparer man så op til rejsen?

Vi anbefaler, at du får et overblik over dine udgifter og dit rådighedsbeløb. Hvor mange penge har du tilbage efter faste udgifter? Læg så mange af de resterende over, som du kan – vi lægger begge gennemsnitligt 3.000 kroner til side hver måned.

Tjek også gerne dine udgifter igennem for, om der er noget, du kan gøre billigere. Der er altid et sted, du lige kan spare en smule. Vi har fundet ud af, at mange bække små gør en stor å. Vi vil anbefale dig at læse vores indlæg, som netop vedrører, hvordan du sparer på dine udgifter.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *