ØKONOMI

Guide for backpackere: Sov i lufthavnen og spar penge på overnatning

Når vi er ude at rejse, vil vi naturligvis gerne gøre det så billigt som muligt, så vi har flere penge til fornøjelser og lyster. Du kommer ikke udenom at skulle betale for overnatning, mens du er afsted, men du kan spare mange penge på det ved at sove i lufthavnen, når du har en lang mellemlanding eller f.eks. skal flyve tidligt om morgenen.

Hvordan sover du bedst i lufthavnen?

Det er naturligvis ikke lige så behageligt og komfortabelt at sove i lufthavnen, som det er at sove i en seng på et hotel. Når det så er sagt, så er det rart at vågne op til en besparelse, som kan bruges på noget andet på rejsen.

Når vi sover i lufthavnen ved en lang mellemlanding, eller fordi det bare passede bedst at vente i lufthavnen 12 timer inden check-in, så gør vi det naturligvis så behageligt, som vi overhovedet kan. Når du sover i lufthavnen, er det derfor en god ide at have forberedt følgende:

  • Vi sørger for enten at spise noget inden eller købe noget mad eller drikke, til hvis vi vågner midt om natten, og bare ikke kan sove mere.
  • Et forholdsvist varmt tæppe eller noget varmt tøj. Vi har endnu ikke oplevet en varm lufthavn, så derfor er det rigtig rart at have et tæppe eller noget varmt tøj med, da det ellers kan blive en kold nat. Vi har enten et tæppe med hjemmefra, eller også lister vi et med ud fra et langdistancefly.
  • Hav de nødvendige toiletsager ved dig som tandbørste, tandpasta, deodorant og vådservietter, da det er ubeskriveligt dejligt at kunne finde frem inden sengetid i lufthavnen, og når du skal op igen.

Et rigtig godt tip er også, at du så vidt det er muligt, prøver at finde en stol at sove i. Gulvene i lufthavnene er kolde at ligge på, og det kan derfor være svært at falde i søvn, hvis du ikke har et par tæpper eller lignende, som kan isolere mod de kolde gulve. Det kan godt betale sig at kigge en ekstra gang for at undgå gulvet 😊

Hvad skal du være opmærksom på, når du sover i lufthavnen?

Vi er så heldige at være to mand afsted, når vi rejser. Det betyder, at vi kan sove på skift, så vi er sikre på ikke at blive udsat for tyveri eller andre ubehagelige oplevelser, når vi sover i ankomst-/afgangshallen. Uanset om du rejser alene eller er afsted sammen med en eller flere, er det en god idé at være opmærksom på din sikkerhed:

  • Et godt tip er at binde din bagage fast til dine ben eller arme, og at sove op af den (vi bruger tit rygsækken som hovedpude). Det minimerer risikoen for, at du får bagagen stjålet, da det er sværere at snuppe din bagage fra dig på den måde.
  • Sørg altid for at have dit pas og andre værdigenstande gemt og skjult på dig – vi plejer så vidt muligt at lægge alt i vores bæltetasker, som vi sætter fast direkte på maven og under diverse lag tøj.
  • Find gerne et hjørne eller et område med overvågning, eller et sted hvor der jævnligt går lufthavnspersonale forbi. Det har gjort det mere trygt for os at lægge os til at sove et par timer.

Om du sover i lufthavnen eller ej, er det også en god ide at sørge for at have en god og dækkende rejseforsikring for backpackere. Selvom du garderer dig og dit bedste for at være opmærksom, er uheldet nogle gange ude – og så er det rart at vide, at forsikringen dækker.

Kunne du lide indlægget? Så kan du læse mere her:

6 gode råd: Sådan sparer du op til backpackerrejsen

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *