NEW ZEALAND

Waitomo Glowworm Caves: Oplev de magiske og fascinerende glow worms

I Waitomo på New Zealands nordø kan du træde ind i en helt anden verden i Waitomo Caves. De fascinerende grotter har i flere hundrede år trukket gæster til grotterne, fordi der lever flere tusinde lysende Sankt Hans-orme, som sammen danner en stjernehimmel på vægge og lofter.

Som det eneste sted i hele verden, kan du i New Zealand og i Waitomo Caves opleve de lysende glow worms. De små orme lyser grotternes vægge op, hvilket er lidt af et syn.

Hvordan foregår en guidet tur i Waitomo Caves?

Da vi tog til grotterne i Waitomo, valgte vi at tage på en guidet tur og sejltur. Her får du entre til Waitomo Caves samt en guidet tur i grotterne, som afsluttes med en kortere sejltur ind i Glowworm Grotto, hvor båden helt sagte glider igennem vandet med en stjernehimmel af lysende glowworms over dig.

Turen gennem grotterne sker sammen med en lokal guide, som undervejs fortæller dig alt, der er værd at vide om grotterne og området. Selve turen går gennem kalkstensgrotter og smalle passager, hvilket er lidt af en oplevelse.

Når du sammen med din gruppe ankommer til båden, der skal tage jer med ind til de magiske insekter, bliver I bedt om at være helt stille. Glowworms er meget følsomme, og derfor må du heller ikke tage billeder.

Det er naturligvis ærgerligt ikke at kunne tage sine egne billeder af det fantastiske syn, men sådan er det nogle gange med naturens vidundere. Så det eneste du bare skal gøre, er at nyde synet – for du kan ikke se det andre steder i verden 😊

Den guidede tur og sejlturen tager sammenlagt 45 minutter.

Hvad koster en guidet tur i Waitomo Caves?

En guidet tur med afsluttende bådtur koster 51 dollars per person. Ja, det er en dyr oplevelse, men taget de sjældne glowworms i betragtning, er det en ganske fair pris.

Det er en helt unik oplevelse, som du ikke kan få andre steder i verden. Vi var rigtig glade for, at vi tog afsted på turen, da vi aldrig har oplevet noget lignende før 😊

Hvor ligger Waitomo Caves?

Waitomo Caves Discovery Centre ligger på Waitomo Village Road (SH37) 8 kilometer fra State Highway 3 afkørslen og lige midt i Waitomo Caves Village. Det er ikke så svært at finde derhen, og når du nærmer dig, vil du kunne se turistbusser og turister, der valfarter til stedet.

Billedet er lånt fra Pinterest, da vi ikke fik lov til at tage egne billeder på bådturen.

Vil du læse om flere spændende oplevelser, du kan give dig til på New Zealand? Så kan du læse mere her: 

Rejseguide Rotorua: Oplev jordens indre helt tæt på

Mangahoue Natural Walk: En gratis oplevelse i Waitomo

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *