NEW ZEALAND

Rejseguide Rotorua: Oplev jordens indre helt tæt på

I Rotorua på New Zealands Nordø, kan du opleve jordens aktive undergrund. Her kan du se gejsere, varme kilder og kogende mudderhuller i en unik geotermisk park.  Det lugter ikke specielt godt, men det glemmer du hurtigt undervejs!

Ved ankomsten til det termiske område Te Puia 3 kilometer syd for Rotorua, er du ikke i tvivl om, at du er ankommet det rette sted. Så snart du åbner døren, møder der dig en fæl lugt af rådden æg – og det er helt som det skal være.

Hvad kan du forvente dig af Te Puia i Rotorua?

Med mere end 500 varme kilder og gejsere venter der dig en sydende og boblende oplevelse i Te Puia. Vi var vilde med stedet, og fik virkelig stor respekt for naturens kræfter og uforudsigelighed.

Det er en meget speciel oplevelse at gå rundt i et område, hvor jorden mildest talt koger, syder og damper. Vi har ikke oplevet noget lignende, og var meget imponerede 😊

Du vil sagtens kunne bruge et par timer i parken, da der er meget at tage billeder af, og mange indtryk at fordøje undervejs.

Et center for Maori kultur

Noget helt andet du kan opleve i Te Puia i Rotorua er centeret for Maori kultur og hjemstedet for Maori Arts and Crafts Institute. Her vil du kunne opleve en autentisk landsby med maoriarkitektur. Der er desuden også et flot ”marae”, som er maoriernes fælleshus, med haka-opførelser og andre aktivititeter.

Vi var dog ikke så heldige, at vi kunne få lov til at opleve en haka, da vi ankom lige efter en opførelse.

Hvad koster entre til Te Puia?

Entre til Te Puia koster 50 dollars per person. Entreen til parken kan virke en anelse peberet til at starte med, men så snart du får øje på de første termiske aktiviteter, forstår du hvorfor.

Det er en virkelig fantastisk og unik park, som du ikke vil kunne opleve mange andre steder 😊 Vi kan klart anbefale en dagstur dertil, da vi kom derfra med rigtig gode oplevelser.

Hvis du ligger inde med spørgsmål, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar i kommentarfeltet eller skrive direkte til os på mail. 

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *