MALDIVERNE PLASTFRIT HAV

Sandheden om paradis: Maldiverne drukner i skrald

Lige så fantastisk det var endelig at ankomme til drømmedestinationen Maldiverne, lige så forfærdeligt var det at blive konfronteret med, hvor store problemer de lokale har med at komme af engangsplastik og andet svært håndterligt affald produceret af turismen, som de lever af.

Da vi ankom til Maldiverne og Maafushi var det en længe ventet drøm, der endelig gik i opfyldelse. Allerede på førstedagen besluttede vi os for at gå en tur langs strandkanten på den modsatte side af den strand, hvor alle turisterne bliver gennet hen. Der gik ikke længe, før vi fandt ud af, hvorfor kun den ene side af øen var forbeholdt turister.

Dumper affald i strandkanten

Mens vi overvældede gik langs med strandkanten og nød den fantastiske udsigt over det azurblå hav, gik der ikke længe, før vi fandt hen til den lokale losseplads, som stod i skarp kontrast til udsigten, vi ellers gik og nød.

Her kunne vi se, hvordan personale fra de forskellige hoteller kom hen for at dumpe affald, de ikke kunne komme af med. Helt naive troede vi ved ankomsten, at al affald blev sorteret og hentet af fragtskibe, vi havde set undervejs til Maafushi. Desværre er virkeligheden en anden.

For på lossepladsen bliver ALT dumpet. Her taler vi primært om plastaffald, som de lokale ikke har mulighed for at genbruge eller komme af med på anden vis. Herefter bliver der sat ild til det, der nu kan brænde, og resten bliver liggende – og så kan vi vidst alle sammen godt forestille os, hvor det sidenhen bliver af, når det ligger lige op og ned af bølgernes brusen.

Hvorfor skrive om affaldsproblemet på Maldiverne?

Lige så fedt det er for os at give jer læsere på bloggen vores bedste rejsetips fra vores rejser rundt om jorden, lige så vigtigt er det for os at skildre den sandhed, vi begiver os rundt i, når vi rejser. Alt er ikke sort og hvidt, og hvad der måske engang var et sandt paradis, er nu skæmmet med plastaffald og andet skrald, som vi som turister til dels er ansvarlige for.

Vi skriver desuden også indlægget for at gøre opmærksom på, at du som turist gerne må tænke over dit plastikforbrug, mens du rejser. Plastikflasken forsvinder ikke, når du smider den i skraldespanden, og det er netop det, vi gerne vil gøre opmærksom på.

Plastikforurening er et kæmpe problem, som vi er nødt til at se i øjnene og gøre noget drastisk ved. Det starter alt sammen med du og jeg – både når du er derhjemme, men også når du rejser.

Du kan læse mere om, hvad du selv kan gøre ved plastikforureningen i vores indlæg 9 tips til at mindske dit plastikforbrug.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

  1. Hej med jer,

    Maldiverne er ubeskrivelig smuk og bliver ked af at læse dette indlæg. Den atol hvor vi boede, var plastik forbudt og jeg troede egentlig at det generelt var forbudt på Maldiverne. Det er desværre ikke tilfældet. ØV!

    /Annette

    1. Backpacking The World siger:

      Det er meget trist 🙁 Hvilken atol boede I på? Vi har nemlig ikke hørt om atoller, hvor plastik er forbudt. Så vi er meget nysgerrige 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *