MALDIVERNE

Rejseguide Maldiverne: Oplev paradis på budget

For de fleste er Maldiverne det ultimative ferieparadis. Men for mange bliver det ikke til mere end en drøm, fordi det bliver for dyrt. Men, det kan sagtens lade sig gøre at rejse til Maldiverne på et stramt budget – for det gjorde vi.

Maldiverne var for os en destination, der bare måtte være på vores bucket liste. Drømmen om at se det azurblå hav, de små atoller og det kridhvide sand havde boret sig fast i tankerne hos os begge. Men hvordan skulle vi få råd uden at tømme pengepungen?

Kan man opleve Maldivernes luksus, selvom man rejser på budget?

Ja! Selvom Maldiverne på billederne ser ud til at være forbeholdt kendisser og rige mennesker, kan det sagtens lade sig gøre at opleve Maldivernes luksus på et budget. Maldiverne er meget mere end luksus resortøer med hytter ude på vandet – og det benyttede vi os af.

I stedet for at vælge en resortø valgte vi at tage til den lokale ø Maafushi, som ligger c.a. halvanden time væk fra hovedøen med færge. Den koster 30 kroner. Det er en smuk tur, hvor du undervejs ser meget, så halvanden time med færgen er rigtig godt givet ud!

På Maafushi havde vi booket et guest house med halvpension til 5.500 kroner for en uge for 2 personer. Selvom det ”kun” var et guest house blev vi behandlet som konger og dronninger, og maden var friskfanget og frisklavet. Da Maafushi er en mindre atol, var der heller ikke langt til stranden og det azurblå hav.

Hvad er den billigste mulighed for overnatning?

Den billigste mulighed for overnatning på Maldiverne er klart gæstehuse hos lokale familier. Prisen ligger typisk mellem 300-700 kroner for en overnatning. Vi gav cirka 400 kroner per overnatning med halvpension inkluderet i marts måned.

Der hvor vi overnattede blev der gjort rent hver dag, der var air condition, køleskab, gratis flaskevand og stabilt Wi-Fi.

Vi anbefaler at booke overnatning med måltider, da der ikke er mange restauranter at vælge imellem.  Da Maldiverne ligger i midten af havet, er det også dyrt at transportere fødevarer dertil.

Hvis du gerne vil spare 10% på dit næste ophold gennem booking.com, kan du booke gennem linket her.

Hvilke øer skal man besøge?

Vi valgte kun at besøge Maafushi, da vi kun skulle være på Maldiverne i 6 dage. På Maafushi er der et væld af aktiviteter til en overskuelig pris:

  • Steffan dykkede med revhajer og ørnerokker. Pris 500,-
  • Vi tog sammen på en heldagstur med snorkling og frokost på en sandbanke. Pris: c.a. 500,-
  • Vi tog sammen på en halvdagstur med snorkling og frokost på en sandbanke. Pris: 250,-

Der er mange turister på Maafushi, og derfor tilbydes der også mange forskellige aktiviteter. Desuden byder Maafushi på en af de lækreste strande, vi nogensinde har været på!

Hvad skal man opleve på Maldiverne?

 

Når du sætter fødderne på Maldiverne må du endelig ikke snyde dig selv for den fantastiske dykning eller snorkling, som de har. Sigtbarheden er uovertruffen og der er masser af farverige fisk ved de forskellige rev. Vi så blandt andet revhajer på en af vores snorkelture, bare for at nævne én af de mange fantastiske dyr og fisk vi så på Maldiverne.

En anden ting du heller ikke må snyde dig selv for er en frokost eller middag på en sandbanke midt ude i ingenting. Det er dybt fascinerende, og det kan være svært at tro, at man rent faktisk står for sig selv midt ude i ingenting og spiser sin mad!

Hvor lang tid skal man være på Maldiverne?

Vi havde kun booket en uge på Maldiverne, men kunne sagtens have taget en uge mere. Hvis du gerne vil besøge mere end én ø, vil vi anbefale dig at sætte 10-14 dage af til det, så du har god tid til at udforske øerne og dets aktiviteter.

Fakta om Maldiverne

Vejret: Temperaturen på Maldiverne ligger mellem 27-33 grader året rundt. Regntiden befinder sig fra maj til november, og giver varmt og fugtigt vejr. Regntiden er budgetvenligt, og ofte kommer der kun en byge engang imellem i løbet af dagen. En anden fordel er også, at der er færre turister sammenlignet med højsæsonen, som ligger fra december til februar.

Vaccination: Ved en rejse til Maldiverne af 1-2 ugers varighed anbefales det at tjekke op på diverse vacciner. Tag kontakt til din læge for at finde ud af, hvilke vacciner, du bør få.

Valuta: På Maldiverne bruger de møntfoden rufiyaa. Det er muligt at hæve penge på Maafushi, men skal du til en mindre ø, anbefaler vi, at du har vekslet hjemmefra.

Visum: For danskere er der visumfri i 30 dage. Dog skal dit pas være gyldigt i 6 måneder ud over rejsens varighed. Hvis du vil vide mere om visumregler på Maldiverne, kan du tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hvis du stadig mangler svar på noget omkring din kommende rejse til Maldiverne, er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet eller skrive en mail til os her.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *