KRETA

Rejseguide Kreta: Det skal du opleve på Grækenlands største ø

Kreta er en ønsket feriedestination for mange, og det er heller ikke helt mærkeligt med de varme temperaturer, smukke landskaber og dets gæstfrie folk. Men Kreta er meget mere end bare badeferie, og byder på et væld af aktiviteter for dig, der gerne vil ud og opleve noget.

Kreta var vores første sommerferierejse sammen, og det var her, vi hurtigt fandt ud af, at vi ikke er gode til ferier ved pool og strand. Vi vil gerne opleve noget – så det gjorde vi!

Hvad skal du opleve på Kreta?

1. Tag på dagstur til hovedstaden Heraklion

Langt de fleste turister foretrækker at holde til i Chania, men Kretas hovedstad, Heraklion, er også værd at tage på tur til. Byen er meget historisk, og byder blandt andet på paladset Knossos, som menes at være bygget 7.000 f.Kr. samt St. Minas Katedral og de venetianske mure, som du ikke kan undgå at lægge mærke til, da de omgiver det meste af byen.

Derudover byder byen på en lækker havnefront, fristende markeder for ikke at nævne et væld af gode græske restauranter.

2. Tag på udflugt til Agios Nikolaos

På en af vores første dage på Kreta valgte vi at tage til byen Agios Nikolaos, som også kaldes for ”Kretas hjerte”. Byens liv er om dagen stille og roligt, og det er derfor behageligt at gå rundt i de små, skæve og charmerende gader, som Agios Nikolaos byder på. Centrum af byen ligger i fiskerhavnen og rundt om den bundløse ferskvandssø, hvor du også finder mange af byens restauranter.

Vi nød bare at gå rundt i byen og langs med ferskvandssøen, som er et smukt syn oppefra. Ellers ligger der også ganske få kilometer fra byen de lækreste strande, som vi dog ikke nåede at besøge.

3. Lej en ATV og kør rundt i Kretas bjerge

Kreta landskab er smukt, og byder på de flotteste bjerge. En af de sidste dage på Kreta blev vi eventyrlystne, og ville gerne udnytte den sidste tid, vi havde. Så vi besluttede os for at leje en billig ATV i Gouves (hvor vi boede) for at køre rundt i bjergene – og sikke en oplevelse! Vi kom både frem til områder, hvor der ikke var andre end os selv samt små, charmerende byer, som de færreste turister kommer forbi.

Du kan komme langt omkring på en ATV på Kreta, og tager du dine forholdsregler, mens du kører, er det helt sikkert 😊 Det kostede os cirka 300 kroner at leje en ATV en hel dag, og så kom brændstof udover det 😊 Det kan vi varmt anbefale at gøre, hvis du gerne vil prøve noget anderledes!

4. Besøg CretAquarium hvis du trænger til at blive kølet ned

Den ene af dagene på Kreta nåede temperaturen op på næsten 40 grader, og så blev det altså for varmt for to blege danskere 😊 Så vi valgte at tage til CretAquarium, som kun lå en lille halv times gang fra vores hotel. Selvom vi gik om formiddagen var det allerede bagende hedt 😊

CretAquarium er ikke det største og flotteste akvarium, vi har besøgt. Alligevel vil vi gerne anbefale det, da det trods størrelsen har en del fine små og større fisk samt hajer at se på. Vi blev overraskede, og syntes det var gåturen og svedperlerne på panden værd 😉

Vil du have inspiration til andre varme destinationer? Så læs mere her: 

Rejseguide Maldiverne: Oplev paradis på budget

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *