Egern Fælledparken i København
KØBENHAVN

Egernskoven – En “vild” naturoplevelse i København

I et lille stykke skov midt i Fælledparken i København vrimler det med søde røde egern. De lokale kalder det Egernskoven. Jeg tog afsted en tidlig søndag morgen i februar for at se, om ikke jeg kunne få en ny ven eller to.

Den har ikke altid været der. Og den er heller ikke længere, hvad den var på et tidspunkt. For nogle år siden fik lokale beboere og brugere af Fælledparken den ide at sætte små foderkasser op til de egern, der holdt til i træerne i et specifikt område ved søen. Det gjorde de uden tilladelse og siden da er mange af kasserne blevet taget ned igen efter krav fra kommunen (der er stadig nogle stykker).

Egern i egernskoven i Fælledparken på Østerbro, København

Men det har ikke skræmt de søde røde væsner væk. For de stortrives i det lille område af Fælledparken i København til glæde for mig og andre dyreglade mennesker.

Hvor finder man Egernskoven?

Jeg kendte intet til Egernskoven, før min kollega Sarah Green (sarahinthegreen.com) tippede om det på Instagram. Jeg savnede netop at finde en “vild” dyreoplevelse i cykelafstand, som ikke nødvendigvis var på Kalvebod Fælled.

Så dagen efter, jeg så det på Instagram, satte jeg mig på cyklen før 07 om morgenen for forhåbentligt at få nogle timer alene i Fælledparken med de små dyr.

Har du ikke en cykel, kan du også tage metroen til Kongens Nytorv og derfra gå de sidste få hundrede meter ind i Fælledparken.

Jeg vil anbefale at komme tidligt, hvis du godt kan lide at have naturoplevelser for dig selv. På en søndag kan jeg i hvert fald sige, at der er god sandsynlighed for, at du får det for dig selv helt frem til sidst på formiddagen mellem 10 og 11.

Egern i Fælledparken er stadig forsigtige væsner

Jeg var lidt spændt på, om Egernskoven ville være som at gå ind i en mini-dyrehave, hvor dyrene kommer tæt på, fordi de er vant til mennesker. Sådan oplevede jeg det i ikke i Egernskoven, da der gik i hvert fald 30 minutter, inden det første egern kom ud af fjerene og oven i købet så meget mistænksomt på mig.

Så vil du gerne have dem tæt på, vil jeg anbefale at tage en pose hasselnødder med, som du ligger i de små hulrum i træerne, hvor de nemt kan komme til, og hvor du nemt kan se dem. Står du helt stille, skal de nok komme tættere og tættere på – og har du god tid, skal de nok komme meget tæt på, hvis du sætter dig og lægger en nød 2 meter fra dig.

Læs også: Guide Østerbro i København: En bydel med mange seværdigheder

Jeg satte mig på træet ned til søen og ville egentligt bare sole mig, da der kom en nysgerrig lille ven forbi. Jeg kunne fornemme, den var meget nysgerrig, så jeg lagde en nød på en stub 5 meter fra mig – og en halv time efter turde den nærme sig.

Egern i Fælledparken i København

Læg gerne nødderne i træerne i stedet for på jorden af hensyn til ikke at trække for mange rotter til. De søde egern graver godt nok mange af nødderne ned – men så er de i det mindste gemt væk.

Har du hund, så lad den blive hjemme og hyg dig alene i Egernskoven, da det afskrækker dem fra at komme ned fra træerne (forståeligt nok).

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *