Almind Sø
Jylland

Oplevelser i Silkeborg og omegn: 4 naturskønne steder

Med kun en halv times kørsel til Silkeborg fra vores nuværende hjem i Lind ved Herning, har vi efterhånden besøgt byen og omegnen et væld af gange. Der er også mange oplevelser at hente i Silkeborg – og særligt søerne er helt fantastiske.

Inden vi flyttede til Midtjylland var vi bevidste om, at der var gode oplevelser at hente lige i nærheden. Men at Silkeborg er så flot, og at der er så mange oplevelser i og nær Silkeborg, havde vi ikke regnet med – vi kan i hvert fald godt forstå, hvorfor det bliver kaldt for Søhøjlandet.

Så, hvor anbefaler vi så at tage hen?

Almind Sø

En af de bedste oplevelser i Silkeborg vi har haft, har så absolut været ved Almind Sø. For det første ligger det lige i udkanten af byen og er dermed nemt at komme til og fra. Men, der er også lige blevet bygget hele to søbade med 2×2 uendelige badebroer, som passer rigtig godt ind i de meget smukke omgivelser.

Almind Sø fra oven

Har man ikke lyst til at bade, går der også en sti hele vejen rundt om søen på cirka 4 kilometer. Undervejs er der flere steder, hvor du kan nyde udsigten og roen. Har du mulighed for det, kan vi klart anbefale at komme her til solopgang eller solnedgang, da søen og de små både omkring skaber en helt fantastisk og næsten magisk stemning.

Oplevelser i silkeborg - Almind Sø

Undgå dog at besøge søen i varmt og godt vejr, da søen så er spækket med mennesker – vi er kørt skuffede derfra to gange på grund af for mange mennesker 😊

Borre Sø

En af de oplevelser ved Silkeborg, der har printet sig ind på nethinden, er solopgang ved Borre Sø. Vi kørte herud en meget tidlig sommermorgen og havde skoven helt for os selv. Efter cirka 15 minutters gåtur fandt vi et udkigssted, hvorfra vi nød mosekonen brygge alt imens solen stod op – det var virkelig dansk natur, når det er bedst.

Borre Sø Silkeborg

Borre Sø er ret stor og vi kom dertil ved at køre mod Slåensø. Vi fortsatte langs Sønderskovvej, indtil vi mødte Paradisvejen. Her dukker der en sti op på højre side med plads til parkering. Følger du stien, kommer du til en udsigt over Paradisøerne, der ligger i den vestlige ende af søen.

Julsø og Himmelbjerget

Der er masser af søer i og omkring Silkeborg og endnu en af dem er Julsø, der ligger op og ned ad Himmelbjerget. Vi er selv helt vilde med Himmelbjerget (enten i de tidlige morgentimer eller de sene aftentimer), hvor farverne maler himlen i lyserøde toner.

Himmelbjerget solopgang

Oppe på Himmelbjerget går der en sti langs ned ad bjerget igen, som tager dig ned til søen. Det kan vi anbefale at gøre, da det giver mulighed for at få en helt anden udsigt – også op mod tårnet på Himmelbjerget.

Klik på videoen og se, hvor smuk solopgngen er ved Himmelbjerget!

Der er rigtig gode parkeringsforhold ved Himmelbjerget og koster kun 30 kroner i timen.

Schoubyes Sø

Ikke langt fra Silkeborg ligger den kunstige sø, Schoubyes Sø. Den blev udgravet i 1958-1960, da man manglede jord til vejprojekter i Silkeborg. Men selvom den er kunstig, er den så absolut værd at tage et smut forbi, da man her finder noget af det klareste vand. Den benyttes til badning om sommeren, og tager du forbi en tidlig morgen, kan du også være heldig at opleve den med dansende tåge.

Dronebillede Schoubyes Sø

Vi tog vejen dertil på en halvoverskyet dag for at få det lidt for os selv. Turen rundt om søen tager ikke lang tid, men vil du gerne have lidt mere skov og vandring ud af det, går der også flere stier længere ind i den omgivende skov.

Læs også: Nordsjælland: 4 fantastiske steder du skal opleve

Der er mange andre steder og oplevelser i Silkeborg at hente – og vi kommer helt sikkert også forbi igen ved en af de andre søer.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *