De Tre Tinder Dolomitterne
Italien

Tre Cime di Lavaredo – En vandreguide til De Tre Tinder i Dolomitterne

Man kan næsten ikke sige Dolomitterne uden også at sige Tre Cime di Lavaredo. For det er en af de mest ikoniske seværdigheder i den italienske bjergkæde. Så selvfølgelig skulle vi også en tur forbi.

Jeg er egentligt ikke helt overbevist om, at Tre Cime di Lavaredo er et fantastisk sted at vandre, da Jens præsenterer ideen for mig. Jeg har godt set billeder af det, men ved også godt, at det er meget populært – og som for mig tager charmen af det at vandre og gå på opdagelse.

Men, han får mig alligevel overbevist, og vi vælger at slå det sammen med en morgenstund ved smukke Cadini di Misurina.

Klokken er kun lige knap 05 om morgenen, da vi når betalingsanlægget og snor os op af hårnålesvingene. Det er meget stille på parkeringspladsen og rigeligt med pladser at vælge mellem.

Vi tager først Cadini di Misurina og er tilbage ved parkeringspladsen og udgangspunktet for hiket til Tre Cime di Lavaredo klokken 09.30.

Slå gerne de to hikes sammen! Der er så smukt ved Cadini di Misurina om morgenen (og næsten ingen mennesker).

Vandrerute dolomitterne

De Tre Tinder – et populært hike med gode stier

Fra parkeringspladsen og Rifugio Lavaredo vælger vi at gå ruten mod uret mod Rifugio Auronzo. Men da vandreruten går i et loop, der starter og slutter ved parkeringspladsen, er det også muligt at gå med uret rundt.

Vi ankommer dagen efter, at vandreruten er åbnet. Der ligger derfor 1-2 meter sne ved siden af vandrestien. Men det gør ikke noget for oplevelsen andet, end at det nogle steder er lidt glat.

Vi kan godt se, at klokken er blevet et godt stykke henad formiddagen, da her er relativt mange mennesker. Pladsen er dog heldigvis god, og de fleste stopper ved det første udsigtspunkt, der ligger knap 2 kilometer fra parkeringspladsen.

Det gør vi også for at få lidt billeder. Naturligvis.

De Tre Tinder i Dolomitterne

Fra udsigtspunktet går stien nedad. På en sommerdag er det ganske fint at gå på – men i slutningen af maj, kan det være ret glat. Herfra bliver stien mere jævn og flad, inden det igen går et lille stykke nedad.

Sne ved Tre Cime vandrerute

Vi mærker, at vi er ret sultne, så vælger halvvejs til Loatelli at få os en bid tidlig frokost. Og se nu lige en udsigt at gøre det til!

Trods den smalle sti – på grund af sneen – på det sidste stykke til Rifugio Locatelli, går det relativt nemt og hurtigt. Vi finder en trappe, som tager os op til et plateau og hytten.

Her er der en ret god udsigt til De Tre Tinder.

Udsigt til Tre Cime

Se Tre Cime di Lavaredo fra en grotte

Hytten er ikke åben endnu, så vi beslutter os for at gå direkte op til nogle grotter, som vi har set på vores vandreapp.

Det er grotterne ved Sasso di Sesto, der viser sig at give en virkelig flot indramning og fotomulighed af Tre Cime. Der går en kort og stejl sti derop fra Rifugio di Locatelli og tager ikke mere end 10 minutter.

Grotter ved Tre Cime

Vi kunne være fortsat rundt med loopet, men vælger at gå samme vej tilbage, da vi ikke er helt sikre på, hvordan forholdene på stien er længere fremme. Det viser sig at være helt perfekt valgt, da himlen åbner for fulde hammer kort inden, vi når tilbage til parkeringspladsen og ikke stopper i flere timer.

Loopet rundt skulle dog være rigtig smukt – så har du muligheden for det og kræfter til det i benene, vil jeg anbefale det.

Lidt praktisk om De Tre Tinder

For at komme op til parkeringsanlægget og vandrestien, skal du køre dertil ad en betalingsvej. Det koster 30 euro for en almindelig personbil. Du kan også gå de 500 højdemeter, men det er hårdt, da det er meget stejlt.

Betalingsvejen er lukket om vinteren af sikkerhedsmæssige årsager, da vejret kan være ret ekstremt.

Vejen åbner igen i dagene omkring den 27. maj.

Hvornår er det bedst at besøge Tre Cime di Lavaredo?

Jeg vil anbefale at besøge De Tre Tinder i første halvdel af juni, hvor der endnu ikke er alt for mange turister og sneen er smeltet. For da er det meget nemmere at gå turen selv med børn.

Betyder lidt sne ikke noget, kan du sagtens besøge det ikoniske sted i slutningen af maj, når vandrestien åbner.

Vandrehytterne åbner også den 01. juni. Så er det muligt at købe mad og drikke.

Hvor lang er vandreruten?

Hele turen rundt er cirka 10 kilometer. Det tager 5-6 timer at gå (men man kan sagtens bruge mere med lidt afstikkere her og der). Ruten kan gås af langt de fleste. Vi så flere med børn.

Dog kunne vi se, at stien blev smallere længere fremme. Så har du børn med, kan det være en fordel at vende om ved Forcella Lavaredo.

Må man sætte telt op ved Tre Cime di Lavaredo?

Officielt må du ikke, nej. Det er de generelt strikse med i Dolomitterne. Der er dog mulighed for at booke overnatning i de tre hytter, der er i området og langs med ruten. Her sover du på sovesal. Det skal dog bookes i god tid i forvejen. Spørg dem eventuelt, om du må slå et telt op foran til en enkelt overnatning, hvis du har været sent ude.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *