Italien

Lago di Carezza – En af de smukkeste søer i Dolomitterne

Dolomitterne har længe været på ønskelisten hos os. Da vi derfor ankom til Italien efter et par uger i Schweiz, skulle det være. Et af de første (og mest romantiske) stop var ved Lago di Carezza i den sydlige del af nationalparken.

Spidse bjergtoppe og klar spejling i vandet. Det var, hvad vi havde en forventning og forhåbning om at møde, da vi drejede ind på Dolomittervejen og fandt vores hotel i den lille bjergby Nova Levante.

Hvor ligger Lago di Carezza (Karersee)?

Dolomitterne dækker et meget stort område. Derfor var det også meget svært for os at udvælge steder, vi gerne ville besøge – vi ville gerne dem alle, men havde slet ikke energien til at køre ad mange timers bjergveje, som vi i forvejen havde gjort meget af i Liechtenstein og Schweiz.

Så første stop blev Lago di Carezza cirka 4 timers kørsel fra Comosøen, hvor vi bookede vores første ophold i Italien. Ikke langt fra Bolzano dukker den lille Dolomittervejen, S241, op. Den tager dig tværs gennem Dolomitterne og byder på storslåede udsigter til de ikoniske bjergtoppe, der karakteriserer Dolomitterne.

Ikke lang tid efter vi er kommet ind på S241, ankommer vi til den lille bjergby, Nova Levante. Her er bestemt ikke meget plads at køre på, men det lykkes os at komme op af de smalle og stejle veje og ind til vores hotel, Hotel B&B Pardeller. Normalt booker vi ikke så dyr en hotelovernatning, men Steffan var af gode grunde insisterende på, at det gerne måtte være noget lidt mere særligt 😉

Det tog os desuden kun 8 minutter at køre til Lago di Carezza fra hotellet i Nova Levante.

Hvordan kommer man til Lago di Carezza (Karersee)?

Søen er meget let tilgængelig. Du kan ankomme med bil ligesom os eller vælge at hike dertil via en sti, som går fra Nova Levante ved foden af parkeringspladsen ved svævebanen. Det tager cirka 1,5 time.

Lago di Carezza dolomitterne
Tågen lettede heldigvis og vi fik den smukkeste solopgang!

Der er en stor parkeringsplads lige op og ned ad søen. De første 15 minutter er gratis at parkere. Herefter koster det 1 euro i timen, som du betaler i parkeringsautomaten, inden du forlader pladsen.

Hvornår er de bedste tidspunkter at besøge Lago di Carezza?

Som med så mange andre steder i Dolomitterne er der MANGE turister. Helt så galt var det ikke ved Nova Levante og Lago di Carezza, da vi var der i september. Men, vil du under alle omstændigheder undgå masserne og have søen mere eller mindre for dig selv (eller kun sammen med fotografer), skal du tage hertil lige før solopgang eller i timen op til solnedgang.

Lago di carezza dolomitterne
Smuk solnedgang ved søen!

Det er ikke kun de mest rolige tidspunkter at besøge søen på – det er også de mest smukke, da lyset får bjergene og træerne til at spejle sig klart ned i vandet. Det er så SMUKT!

Om vinteren fryser søen til is, så sidst i september eller først i oktober er sidste udkald for at besøge søen.

Karersee dolomitterne

Steffan friede til mig til den smukkeste solopgang!

Lago di Carezza ved Dolomitterne er i sig selv meget romantisk. Men, det hele blev meget mere romantisk af, at Steffan satte sig på knæ for at spørge, om ikke jeg havde lyst til at gifte mig med ham. Den havde jeg ikke lige set komme! 😊

Skulle han fri et sted på vores tur, ja så skulle det da også lige være i Dolomitterne, som vi begge har drømt i flere år om at besøge.

Om du har i planerne at fri eller ej, anbefaler vi om noget at tage turen til Lago di Carezza og Dolomitterne. For det er noget helt for sig.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *