Vandrerute dolomitterne
Italien

Cadini di Misurina: Den smukkeste udsigt i Dolomitterne

Dolomitterne er et vanvittigt smukt område i Dolomitterne med ubeskrivelige udsigter. Jeg har efterhånden vandret en del i Dolomitterne og må bare tilstå, at Cadini di Misurina slog benene væk under mig på min vandretur dertil i slutningen af maj.

Det er en meget tidlig morgen i slutningen af maj måned. Vi har øjnet chancen for en næsten skyfri solopgang og sætter derfor vækkeuret til at ringe klokken 04.00. Det er meget tidligt, og det er fristende at blive liggende i soveposen. Men der er en udsigt i sigte – og en meget spektakulær en af slagsen, skal det vise sig.

For Cadini di Misurina er så absolut ubeskriveligt.

En spektakulær udsigt et stenkast fra Tre Cime

De Tre Tinder, som de også kaldes på dansk, har du sikkert hørt om. Det er en af de absolut mest populære vandreruter i Dolomitterne både på grund de særegne bjergtinder og deres relative nemme tilgængelighed for både unge og ældre.

Men du har måske ikke hørt om Cadini di Misurina. Før nu. For af uvisse årsager er udsigtspunktet ikke i nærheden af at være lige så besøgt som Tre Cime. Men det er heldigt for mig og også for dig – for du kan have det næsten for dig selv til solopgang og i timerne efter.

Faktisk er Cadini di Misurina kun 45-60 minutters vandretur fra Tre Cime.

Cadini di Misurina

Hvor er Cadini di Misurina?

Kun 20 minutters kørsel fra bjergbyen, Misurina, finder du vandreruten, der leder dig til de spektakulære tinder.

For at komme dertil skal du med betalingsvejen, der fører op til Tre Cime di Lavaredo. Den koster 30 euro og er inklusiv parkering, som sker samme sted som fra hiket til De Tre Tinder. Det er pengene værd, da gåturen op fra betalingsanlægget er lang og meget stejl.

Vandreturen starter ved Rifugio Auronzo (parkeringspladsen ved Tre Cime).

Hvordan er vandreturen til Cadini di Misurina?

Den gode nyhed er, at du ikke behøver en outstanding vandreform for at komme til udsigtspunktet. Det er en kort vandrerute på bare 2 kilometer. Af den grund er Cadini di Misurina også helt perfekt til en tidlig morgenmad med udsigt, da det ikke tager mere end 45 minutter at vandre dertil.

Vandresti Cadini di Misurina

Startpunktet er Rifugio Auronzo. Følg sti nr. 117, som fører dig i modsat retning af Tre Cime og ned i en dal. Det ligger til højre for Rifugio Auronzo og parkeringspladsen. På en klar dag kan du se tinderne derfra.

Det går ret stejlt ned af bakke det første stykke, hvorefter det for en kort stund flader ud og går over i en kort og stejl stigning, der får åndedrættet til at komme på arbejde. Derefter deler stien sig op i to.

Uanset hvilken vej du vælger, kommer du til udsigtspunktet. Spørgsmålet er bare, hvor udfordrende du gerne vil have, at turen dertil skal være.

Vi tog stien mod venstre. Den skulle efter sigende være smallere og have brattere fald direkte ned. Men vi oplevede den som ret sikker. Der var god plads til at gå på og stien var noget bredere end andre steder, vi har vandret i Dolomitterne.

Men vær selvfølgelig opmærksom, da vandring i bjerge aldrig er ufarligt.

Cadini di Misurina dolomitterne

Ikke længe efter kan du vælge, om du vil gå op til et plateau eller fortsætte med en lille sti, der ender ved et populært højdedrag. Træd forsigtigt på din vej ud til højdedraget og vær opmærksom, hvis det har regnet, da det kan være glat.

Der er flere gode plateauer og udsigtssteder, hvis du gerne vil nyde en god morgenmad, som vi gjorde her.

Cadini di Misurina Dolomitterne
Solopgang Cadini di Misurina

Nyd udsigten fra højdedraget

Hvis du ikke er nervøs for højder – og det ikke har regnet kraftigt – kan jeg anbefale at gå ud på højdedraget. Gør det i et stille og roligt tempo, så du ikke glider, da stien er smal (men dog sikker).

På toppen af højdedraget er der den vildeste panoramaudsigt, som vitterligt slår benene væk under dig.

Panorama Cadini di Misurina
Solopgang Cadini di Misurina

Vender du dig 180 grader, kan du se over på Tre Cime di Lavaredo.

Hvornår er det bedst at besøge Cadini di Misurina?

Jeg kan varmt anbefale at komme der i slutningen af maj eller i starten af juni, hvor stierne er fri af sne og lyngen er begyndt at blomstre. Det er meget smukt. Sneen på bjergryggene er også en fantastisk kontrast, som forsvinder blot et par uger inde i juni.

Fordelen ved at besøge Cadini di Misurina i maj er også, at du kommer lige inden højsæsonen. Altså er du fri for store mængder af turister (hvis du kommer tidligt eller sent på dagen vel og mærke).

Gode ting at vide om vandreturen til Cadini di Misurina  

  • Vandreruten er først tilgængelig fra slutningen af maj (den åbner normalt 27. maj). Før da er der en del sne på stierne, hvilket gør turen farlig).
  • Kom tidligt, så du har det for dig selv og ikke skal dele den smalle sti til højdedraget med andre.
  • Det er en let vandrerute. Vær dog opmærksom på underlaget.
  • Kombiner turen med en vandretur om Tre Cime di Lavaredo. Hav godt med mad med.
  • Der er toilet ved Rifugio Auronzo. Det koster 1 euro på parkeringspladsen. Brug i stedet det gratis toilet, der er i Rifugio Auronzo.
  • Nyd det! For det er en af de smukkeste steder i Dolomitterne! 😊
Udsigt Cadini di Misurina

Er du på udkig efter flere smukke steder i Dolomitterne? Så kan jeg anbefale Lago di Carezza, som så absolut er en af de smukkeste søer i Dolomitterne.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *