Burano
Italien

Burano – En farverig perle nord for Venedig

Gondoler, skæve gader og romantik er nok, hvad der dukker op, når du tænker på Venedig. Men faktisk gemmer der sig en endnu smukkere perle 40 minutters sejlads nord for Venedig. Øen hedder Burano og er det måske mest farverige sted i hele Italien. Det må du IKKE misse på en tur til Venedig – og nu skal vi fortælle og vise dig hvorfor.

Efter en meget stressende dag i Venedig med mange mennesker og meget larm fra motorbåde, havde vi ikke de store forventninger til Burano. Vi havde dog hørt fra flere, at det skulle være rigtig godt og mindre turistet – især hvis man er morgenfrisk og tager en af de helt tidlige både. Så det gjorde vi.

Vækkeuret ringede klokken 06.00, og klokken 06.56 stod vi klar ved bussen for at nå færgen 08.10 over til Burano fra Fondamente Nove. Det skulle vise sig at være det hele værd.

Hvor ligger Burano?

Venedig er omgivet af en masse små øer. En af disse er Burano, som ligger 40 minutters sejlads i nordlig retning fra den måske mest besøgte by i hele Italien. Det føles dog ikke som 40 minutter, når man sejler, da udsigten fra båden er fantastisk. Det koster i øvrigt også kun 7,50 euro per person at tage færgen derover.

Undervejs til Burano kommer man også forbi Murano, som er på mange turisters to do liste, når de tager til Venedig. Grunden til det er, at det er her, mange af glaspusterierne ligger. Så vil du gerne have ægte Murano-glas med dig hjem fra din italienske ferie, bør du tage et smut til Murano på vejen hjem fra Burano.

Hvad er Burano kendt for?

I modsætning til Murano er Burano ikke kendt for glaspusterier. Til gengæld er øen kendt for sine meget smukke og farverige bygninger, der er at finde overalt på den lille ø. Aldrig før har vi set noget lignende – og det var præcis farver som disse, som vi havde regnet med, at vi ville blive mødt af rundt omkring i Italien.

Burano

Der er ikke meget at lave på Burano udover at udforske de mange små og farverige sidegader. Det er også rigeligt i sig selv, da det er en fryd for øjet. Det er ganske enkelt svært at få nok!

Vil du gerne være fri for Venedig og de mange mennesker, får du også Venedig-vibe i Burano, da øen også er fyldt med kanaler og broer. Der er bare langt mere roligt og smukt!

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Burano?

Vi kan varmt anbefale at tage til øen tidligt om morgenen. Meget gerne i en hverdag, hvis det er muligt. Hvis ikke, så går de første afgange allerede inden solopgang – og hvert 20. minut. Så er du ved Venedig i forbindelse med en forlænget weekend, er der stadig god mulighed for at opleve øen, inden alle andre valfarter dertil efter morgenmaden og til frokosten.

Sommeren er naturligvis meget mere travl end efteråret. Til gengæld er der også mere varmt, end hvad vi oplevede. For vi måtte gå rundt i tykke trøjer til trods for solskin, da temperaturen kun sneg sig op på 16 grader. Til gengæld var vi glade for at kunne have øen for os selv i en helt time – det var ganske magisk!

Burano er klart en af de smukkeste steder, vi har set i Italien. Så snyd ikke dig selv for muligheden, hvis du planlægger et visit i området omkring Venedig!

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *