Amalfikysten vandring
Italien

Amalfikysten: En guide til oplevelser og overnatning

Amalfikysten er et af de smukkeste steder i Italien, hvis du spørger mig. De skovklædte bjerge, de farverige kystbyer og det turkisblå hav giver tilsammen den ultimative feriestemning.

Det var lidt et tilfælde, at vi endte med at booke et ophold på Amalfikysten. For vi ville egentligt have været direkte videre til Sicilien efter Napoli. Men fordi vi trængte til en pause, sol og flot vand, bookede vi en uge i en billig og skønt beliggende feriebolig.

Det skulle vise sig at blive et rigtig god og oplevelsesrigt ophold, som du her får min guide og bedste tips til.

Hvor ligger Amalfikysten?

Et godt stykke sydpå – og lige ned forbi Napolo – finder du Amalfikysten. Det er en kyststrækning på den sydlige del af Sorrentohalvøen og strækker sig fra Positano i vest til Vietri sul Mare i øst. 

Amalfikysten

Det er en kyststrækning, der hvert år trækker mange turister til fra hele verden. Det forstår jeg sådan set også godt, da her er citrustræer, oliventræer, klipper, grotter og det lækreste badevand i ét væk. Sammen med charmerende byer bygger ind i klipperne, er det svært ikke at falde for området.

Hvor skal man bo på Amalfikysten?

De fleste ville nok foretrække at bo nede ved kysten i byerne Positano eller Amalfi. Men det er også et dyrt valg. I hvert fald hvis du kommer der i juni-september, hvor samtlige turister flokkes dertil.

Jeg kan varmt anbefale at køre lidt højere op i den friske bjergluft, hvor menneskerne bliver færre og priserne på alt bliver lavere. Særligt kan jeg anbefale at kigge i Agerola og omegn, som ikke er i turisternes søgelys.

Vi indlogerer os på Ohana HolidayHome i en stort set nyrenoveret ferielejlighed med stort soveværelse, veludstyret køkken, et fint badeværelse og dertil også en lang altan. Ej må jeg glemme det vigtigste: WiFi, der fungerer.

Agerola udsigt

Vi booker os ind i ferieboligen, fordi den kun koster 1.700 kroner for en uge MED hund.

Ferieboligen ligger 400 meter fra centrum, hvor der er restauranter, cafeer, små kiosker og andet hyggeligt byliv. Busserne ned til Amalfi kører også derfra. Du behøver derfor ikke at leje en bil (jeg kan ikke anbefale at leje bil, da det er hårdt for blodtrykket at køre på italienske bjergveje med italienske bilister – det er desværre ikke en skrøne).

Hvad skal man opleve på Amafikysten?

Amalfikysten er et sandt overflødighedshorn af oplevelser. Om du er til cafeliv, shopping, kultur eller natur, er der noget for alle.

Så lad os starte med det, jeg bedst kan lide: natur.

1. Vandretur på Path of the Gods

Amalfikysten er gudesmuk. Men det er nu ikke derfor, at vandrestien fra Agerola til Positano hedder, som den gør. Nej, det er på grund af en gammel legende. Ifølge den skulle de græske guder have gået langs denne vej for at redde Odysseus fra havfruerne.

Men det særlige ved vandrestien er også, at det i århundreder var den eneste forbindelse mellem landsbyerne på Amalfikysten.

Path of the Gods Amalfikysten
Path of the gods på Amalfikysten

Om du er interesseret i det historiske aspekt eller ej, er vandreturen et must. For det er en naturoplevelse udover det sædvanlige. Langt det meste af vandreturen er med udsigt til kysten – og efter knap en times gåtur med fotopauser kommer prægtige Positano til syne på bjergsiderne. Det er svært at tage øjnene fra den bjergtagende kyst, der er beklædt med skov, farverige blomster og typiske charmerende italienske huse.

Det er en vandretur på cirka 10 km den ene vej. Du kan også nøjes med at gå til Nocelle, hvorfra busser går til Positano.

Vi starter først omkring klokken 14 en varm eftermiddag og når heller ikke hele vejen. Det er heller ikke meningen, da vi blot ønsker en stille og rolig dag, der ikke er alt for hård ved kroppen. På vejen tilbage har vi den smukkeste solnedgang!

Path of the gods vandretur
Path of the Gods vandretur
Solnedgang amalfikysten

2. Vandretur til Fiordo di Furore

Indrømmet, så jeg ved ikke helt, om jeg vil anbefale turen. Vi står op en tidlig fredag morgen før klokken 05 for at tage af sted før 06 mod Fiordo di Furore. Intetanende bevæger vi os ned af bjerget og efter knap 1 kilometers gåtur starter det. Trapperne. For hvad vi ikke på forhånd ved er, at der er 500+ trapper ned til Fiordo di Furore fra Agerola.

Udsigten fejler absolut ingenting. Himlen er malet i pastelfarver og får himmel og hav til at flyde sammen. Vi kan se, hvordan solen stille og roligt vinder mere og mere frem, mens vi dufter til de mange blomster, der omgiver os. Det er smukt.

Solopgang Amalfikysten
Solopgang Amalfikysten

Men det er også hårdt. For det bliver lidt udfordrende at blive ved og ved og ved med at gå ned af trapper.

Men efter 500 trappetrin eller mere kommer det til syne: En lille bugt med en stor kløft som bagtæppe. Et perfekt sted at nyde morgenmaden. Og det gør vi – for vi ved også, at vi skal op igen (og det var virkelig hårdt. Så slå det gerne sammen med pitstop på en cafe undervejs).

Fiordo di Furore

3. På scooter på Amalfi Drive

Efter de mange trapper beslutter vi os for, at det nok er en god ide at leje en scooter for at komme rundt og se lidt mere. Så det gør vi for 450 kroner for 1 dag.

Vi kører tidligt afsted for at undgå for meget trafik og vælger at kører helt til Vietri Sul Mare. Det tager os knap en time på scooter. Turen undervejs dertil er vidunderligt smuk med forskellige klippeformationer, udsigt til laguner og garager beklædt med lilla slyngplanter.

Vi vælger Vietri Sul Mare, fordi byen ligger langt fra de mest populære turiststeder – og fordi byen er kendt for keramik.

Vietri Sul Mare
Vietri Sul Mare
Vietri Sul Mare Amalfikysten

Efter nogle timers opdagelsestur kører vi tilbage mod Agerola og gør stop i Ravello. Vi forsøger at finde Teracce of Infinity, men må opgive. Vi får dog alligevel set lidt, da Ravello er fantastisk charmerende med blomster over det hele. Klart et besøg værd!

Ravello Amalfikysten
Ravello

Hvis du tør at køre på Amalfikysten med scooter, kan du sagtens få flere dage til at gå. Brug gerne en hel dag per by, så du kan nå at udforske de mange små gader og udsigter. Tiden går ret hurtigt – især også når der skal smages lidt italienske lækkerier undervejs.

Vi fik slet ikke hoppet i vandet. Men brug endelig også en dag bare på det, hvis du gerne vil have en langsom dag med afkøling i bølgen blå. Vandet er fantastisk flot!

Hvordan kommer man til Amalfikysten fra Napoli?

Det kommer naturligvis an på, hvor du booker overnatning. Men for at tage udgangspunkt i Agerola skal du tage metroen mod Sorrento fra Napoli. Stå af på stationen, Castellamare di Stabia og skift til en bus mod Agerola.

Tag med metroen i god tid, da køreplanen ikke er til at stole på. Hele turen koster cirka 6 euro per mand.

Der er også mulighed for at tage med færge fra Napoli til Amalfi.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *