Helnæs Fyr
Fyn

Helnæs: Smuk natur og overnatning i shelter

Fyn ER fin, som rigtig mange siger. Det måtte vi i hvert fald sande, da vi tog turen til Helnæs og Helnæsbugten for at udforske øen og sove i shelter. Coronakrisen og de lukkede grænser tvinger os til at udforske det, vi har til rådighed herhjemme – og her overrasker Fyn og Helnæs os virkelig.

Steffan og jeg har i lang tid haft stor rejselyst og en udlængsel, der er så stor, at det næsten gør ondt i maven. Derfor besluttede vi os for at tage på en længere tur rundt i det danske, hvis vejret ville arte sig under Kristi Himmelfart. Heldigvis for os stod den på 20 grader og høj solskin – perfekt til at udforske det fynske!

Med Steffan sendt hjem på lønkompensation og jeg som selvstændig tekstforfatter, var det oplagt at smutte afsted allerede onsdag, så vi kunne have Helnæs for os selv.

Helnæs – en idyllisk ø

Med solen skinnende højt på en skyfri himmel, ankom vi til Helnæsbugten lige omkring middag. Vi vidste, det ville blive rigtig godt, da vi blev mødt af den smukkeste dæmning. Der var ingen tvivl om, at vi var nødt til at holde ind for at lette dronen – for sikke et fantastisk og idyllisk syn! Alene dæmningen er en oplevelse i sig selv, da du har den skønneste udsigt hele vejen.

Læs også: Sommerferieguide: 12 gratis oplevelser i Jylland

Helnæs dæmning

Kort efter vi var kørt over dæmningen kunne vi i det fjerne ane et fyrtårn. Da vi har et eller andet med fyrtårn, var vi slet ikke i tvivl om, at vi var nødt til at køre dertil som det næste sted. Kun en håndfuld andre havde taget turen dertil med madpakkerne smurt, så vi kunne med ro i maven lette dronen på stranden lidt derfra – og waow for et syn!

Helnæs Fyr

Hvis du godt kan lide at fiske, kan du roligt pakke fiskestangen også, da der her er gode muligheder for at fange fisk (hvilke ved vi ikke lige). Alt imens kan du enten nyde synet af fyrtårnet eller den helt fantastiske udsigt over vandet.

Tag gerne og kør rundt langs de smalle og snoede veje, da øen vælter i bindingsværkshuse, smukke marker og blomster, som kun er en Morten Korch film værdig! Vi fik i hvert fald lyst til at vende tilbage en anden god gang med vores kommende autocamper.

Helnæs
Helnæs er også helt fantastisk oppefra!

Begyndervenligt shelter ud til Helnæs Bugt

Hvis du gerne vil have det maksimale ud af Sydfyn, kan vi varmt anbefale dig at booke shelterpladsen Hacienda, der ligger lige ud til Helnæs Bugt og lige op og ned ad Ungersbjerge. Her er idyllisk og meget roligt – roen kan med andre ord lade sig sænke her.

Shelterplads Helnæs Bugt
Vi hyggede os virkelig!

Shelterpladsen ligger kun et kvarters kørsel fra øen og er derfor et oplagt sted at overnatte, hvis du gerne vil udforske Helnæs og omegn. Det særlige ved shelterpladsen er, at det er meget begyndervenligt. Her er toilet med bad, tørrerum, bålsted, madrasser, myggenet, alt i udstyr til madlavning og meget mere, som ejeren Tom stiller til rådighed, når du lejer shelteret.

Varm kakao kunne det også blive til!

Det ligger i baghaven af et fritidshus, men er afskærmet fra huset med et hegn – det synes vi var helt fantastisk, da vi dermed ikke følte, at vi sov i nogens baghave. Og med en udsigt ned til bugten, kunne vi ikke bede om mere!

Shelter Helnæs

Hvis du gerne vil læse mere om det, finder du shelteret hos hejcamp.dk (reklame), hvorfra du også kan booke en eller flere overnatninger.

Godt tip:

Husk myggespray!

Tag en smuttur til Torø Huse

Et kvarters kørsel i vestlig retning fra Helnæs finder du Torø Huse, som er et lille fiskerleje. Her er ikke mange mennesker – til gengæld er her mange vadefugle og en prægtig natur, som vi kan anbefale andre at udforske.

Torø Huse

Du finder også en lille havn med både nye og afdankede både, som giver en vis charme til stedet. Der er gode muligheder for en lang gåtur rundt. Så pak gerne en madpakke og tag et tæppe med – så er hyggen og idyllen helt i top.

Læs også: Vadehavet: Oplev Danmarks største nationalpark

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *