FILIPPINERNE

Twin Lakes Nature Park i Sibulan: To smukke kratersøer midt inde i junglen

Hvis du er i området omkring Dumaguete på Negros Oriental, og elsker uberørte naturoplevelser, skal du unde dig selv en tur til Twin Lakes Natural Park i Sibulan. Søerne ligger godt skjult langt inde i junglen ved bjergkæden Talinis, og er derfor stort set fri for turister.

Lake Balinsasayao og Lake Danao er to vulkanske kratersøer adskilt af en smal højderyg, som tilsammen danner Twin Lakes. Fordi de ligger godt skjult inde i junglen, ånder alt fred og ro, hvilket er en helt speciel oplevelse.

Hvordan kommer du hen til Twin Lakes?

For at komme til Twin Lakes bookede vi en habal habal (en motorcykel, der kan sidde flere på), som hentede os på dykkercenteret i Dauin. Herfra kørte vi til og op i bjergene ved Sibulan, indtil vi ramte indgangen til søerne. Motorcyklerne havde ikke adgang til området, så derfor gik vi det sidste stykke. Fra indgangen og hen til søerne var der cirka en halv time på gåben 😊

Når du kommer frem til Twin Lakes, er der mulighed for at krydse søerne enten ved en sti eller ved at leje en robåd med personlig roer til 250 pesos for en time. Det kan vi klart anbefale, da robåden tager dig over på den anden side af søerne til et mindre, men rigtig smukt vandfald 😊

Hvad koster det at tage til Twin Lakes Nature Park?

Som så meget andet på Filippinerne, kostede turen til og indgangen til søerne ikke særlig meget:

  • Vi gav 500 pesos til chaufføren på vores habal habal for at køre os frem og tilbage (inklusiv drikkepenge).
  • Ved indgangen til søerne gav vi 100 pesos i entre.

Sammen med de 250 pesos for båden kom vi altså derfor af med under 150 danske kroner for en heldagstur 😊 Det er meget billigt!

Godt at vide om Twin Lakes Nature Park

Inden du begiver dig videre fra indgangen ved parken til søerne, kan vi klart anbefale, at du udforsker området først. Ved indgangen til parken er der en lille sø, Kabalin-an, hvor træerne vokser ud af vandet. Her er meget smukt og fredsommeligt.

Inden du forlader Twin Lakes, vil vi anbefale, at du tager op til udsigtspunktet først. Her kan du se ud over begge søer, og få nogle rigtig gode billeder.

Hvis du ligger inde med spørgsmål, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar i kommentarfeltet eller skrive til os direkte på mail 🙂

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *