FILIPPINERNE

Filippinerne: En komplet guide til mystiske og naturskønne Siquijor

Siquijor på Filippinerne er en lille ø beliggende i den sydlige del af Visayas. Øen er især kendt for dets mystik og ”sorte magi”, som de lokale tidligere frygtede øen for. Men bare rolig – du bliver ikke forhekset. Tværtimod bliver du tryllebundet af øens billedskønne natur.

Hvorfor skal du tage til Siquijor?

Hvis du ligesom os godt kan lide de mere lokale oplevelser UDEN mange turister, så er Siquijor stedet for dig.

Det unikke ved øen er, at den passer på med ikke at blive alt for turistet, som både er sket på Palawan og Bohol. Derfor finder du ikke store hotelkæder eller fastfood restauranter, hvilket er rigtig rart, når som backpacker søger den lokale oplevelse.

 Den helt store fordel ved den beslutning er desuden også, at øen ikke flyder over i skrald. De lokale går meget op i at holde naturen så ren som muligt – og det var rigtig skønt, da naturoplevelserne bliver en tand bedre, når der ikke er plastik over det hele 😊

Når det så er sagt, så er Siquijor helt fantastisk smuk! Øen byder på hele 12 vandfald og et hav af billedskønne strande med palmer, hvide sandstrande og krystalklart vand. Vil du gerne opgradere din Instagram, er Siquijor helt sikkert the place to go 😉

Vi var her i 3 dage og kunne sagtens have brugt et par dage mere til at udforske flere vandfald og strande!

Hvad skal du opleve på Siquijor?

Siquijor har rigtig meget at byde på. For at nå så meget som muligt valgte vi derfor to dage at hyre en bil, som kunne køre os rundt til de steder, vi gerne ville se. Vi gav 2.000 PHP for 4 personer. Når du hyrer bilen (med chauffør selvfølgelig), har du 7 timer til rådighed. Og det er rigeligt!

1. Vandfald på Siquijor

Vi starter med vandfaldene, som der en del af på Siquijor.

Lugnason Falls

Den første dag vi var på Siquijor fik vi vores chauffør til at køre os til Lugnason Falls, som vi på billeder havde set, skulle være helt fantastisk. Det viste det sig også at være!

Det er et af de mindre kendte vandfald på Siquijor, og derfor kan du være heldig at have det for dig selv i en rum tid. Da vi ankom, var en flok turister i gang med at bade – men blot 10 minutter efter havde vi det helt for os selv i en halv times tid, hvilket gav tid til at tage billeder og til at bade i det kølige vand.

Det var lækkert med en svømmetur i vandfaldet!

Vandfaldet ligger cirka 15 minutter væk fra hovedvejen. For at komme derned skal du følge en ujævn sti, og det er derfor en god ide at have nogle gode sko på (slippers kan IKKE anbefales).

Lagaan Falls

Dette vandfald er et af de mindre besøgte vandfald på Siquijor, hvilket er en af de store grunde til, at du skal skrive den på din bucketlist over oplevelser på øen.

Vandfaldet er mindre end Lugnason Falls, men byder til gengæld på en grotte og en tarzangynge. Da vi fandt ned til vandfaldet af endnu en ujævn sti, var de eneste besøgende ved vandfaldet en gruppe lokale børn.

Det skulle vise sig at blive en af Steffans bedste oplevelser på øen, da de lokale drenge inviterede ham ud i vandfaldet til sjov, spas og lidt lokale gloser 😊

Cambugahay Falls

Vandfaldet her er en turistmagnet på Siquijor. Vandfaldet består af tre fald, der tilsammen udgør Cambugahay Falls, og vi kan godt forstå, at det er godt besøgt.

Vi synes dog, det er ret ærgerligt, at der er blevet bygget madboder, stativer og lignende langs med vandfaldet, da vi synes, det ødelægger naturoplevelsen. Selvom det uden tvivl er det smukkeste vandfald på øen, kunne vi klart bedre lide Lugnason Falls, da det ikke var skæmmet af boder osv.

Vil du gerne have vandfaldet mere eller mindre for dig selv, er du nødt til at komme tidligt. Vi ankom først sidst på eftermiddagen, og her var vandfaldet mere end godt besøgt. Vi gik derfor hurtigt derfra igen 😊

Canbangag Falls

Dette vandfald er med stor sandsynlighed øens mindst kendte vandfald på grund af dets beliggenhed midt i junglen i bjergene. Canbangag Falls er øens højeste vandfald med et fald på omkring 120 meter.

Der er ikke mange turister, der finder vejen hertil, da det er et meget svært tilgængeligt vandfald, som kræver 30 minutters trekking gennem junglen.

Det er til gengæld det hele værd! Vandfaldet lå i fredelige omgivelser, og det eneste vi kunne høre, var naturens lyde. Desværre var der på grund af en længere periode uden regn ikke vand i vandfaldet – men derfor kunne vi stadig fornemme, hvor flot det ville være med et fald af vand.

Hvis du gerne vil besøge Canbanag Falls er det en rigtig god ide at have gode sko på samt rigeligt med væske, da det er en seriøs omgang trekking, du skal ud på for at komme frem til vandfaldet 😊 Steffan fortrød allerede halvvejs ned til vandfaldet, at han ikke havde pakket sine gode vandrestøvler fra 55nord (reklamelink) – så det kan varmt anbefales med ordentligt fodtøj!  

Vi betalte desuden en lokal guide 400 PHP for at vise os vej til vandfaldet og tilbage igen. Du bestemmer selv prisen – men uden en guide finder du ikke vandfaldet.

Andre vandfald

Vi ville også rigtig gerne have set Kawasan Falls og Cambugsayan Falls (som ligger lige op og ned af Lagaan Falls), men vi var mætte efter at have oplevet fire vandfald på 2 dage 😊

2. Strande på Siquijor

Solangon Beach

Solangon Beach er vores helt klare favoritstrand på Siquijor. Vi synes, den skilte sig klart ud fra de andre strande vi besøgte på øen!

Det særlige ved denne strand er, at der i løbet af dagen bliver meget lavvandet. Det betyder, at der i løbet af middagen dukker sandbanker op midt ude i vandet, hvilket er perfekt til billeder. Det bliver til et sandt paradis og på grund af forskellige dybdeniveauer, bliver der skabt de smukkeste nuancer i vandet.

Sandet på stranden er desuden også meget fint, og med et meget begrænset antal turister, har du stranden mere eller mindre for dig selv det meste af dagen.

MEN, det bedste ved stranden er, at der er en ubeskriveligt smuk solnedgang. Hvis du som os er heldig at være på stranden en dag, hvor det næsten ikke blæser, spejler solnedgangen sig på smukkeste vis i det blikstille vand. Det skal opleves!

Paliton Beach

Paliton Beach er en forholdsvis populær strand blandt de lokale, og derfor er den især i weekenden pakket med mennesker. Vi vil dog gerne nævne den alligevel, da vandet er rigtig dejligt her. Det er klart, varmt og meget badevenligt for alle.

I starten af stranden er der desuden også nogle boder med snacks og drikkevarer, hvis du skulle have glemt at have det med.

Salagdoong Beach

Hvis du har set et strandbillede fra Siquijor, er det med stor sandsynlighed fra Salagdoong Beach. Det særlige ved stranden her er, at der i forbindelse med et resort er lavet to klippeudspring og en rutsjebane (den så dog ret slidt ud). Herfra har du en vild udsigt over det azurblå hav, som omgiver stranden.

Vi vil dog anbefale at komme tidligt på dagen, hvis du gerne vil tage nogle gode billeder fra klippeudspringende. Vi ankom der som det sidste stop på vores tur på andendagen, og der var der mange mennesker på stranden 😊

Det koster 30 PHP per person at få adgang dertil samt 10 PHP i parkering for bilen.

3. Dykning på Siquijor

Der er mange, der anbefaler at tage til Apo Island fra Siquijor. Det er et super godt sted at dykke ja, men øen byder også selv på nogle helt fantastiske dyk, som kommer til at stå i skyggen af Apo Island.

Steffan kunne selvfølgelig ikke tage til Siquijor uden også at dykke, og da han rigtig gerne ville afsted på en bådtur, bookede han sig ind hos dykkercentret Apo Diver på Solangon Beach. Dykkercentret er et af de mest organiserede og behagelige dykkercentre, vi har oplevet, og kan varmt anbefales til andre backpackere og rejsende, der dykker. Der var virkelig styr på det!

Steffan så masser af klovnfisk på sine dyk!

Derudover blev Steffan meget positivt overrasket over kvaliteten af de dykkersteder, de dykkede på. Aldrig har han set så mange fisk samlet på ét sted, hvilket også bevidner om, at koralrevene har det rigtig godt ved Siquijor.

Steffan dykkede ved Coral Garden (her havde han sit dyk nummer 100), Sunken Island og et helt nyopdaget dive site, som dykkercentret endnu ikke havde givet noget navn.

Steffan kan varmt anbefale at dykke på Siquijor med Apo Diver, da det er meget begrænset, hvor mange andre dykkerbåde, du møder.

Ligesom på Apo Island kan du også se klovnfisk, skildpadder, store stimer af fisk og flotte koraller. Så hvorfor ikke gøre det? 😊

Steffan gav 5.000 PHP (650 kroner) for 3 dyk med frokost inkluderet.

4. Besøg en healer i bjergene

Du kan ikke tage til Siquijor uden at besøge en traditionel healer oppe i bjergene – det er det, øen er kendt for. Tidligere var lokale fra andre øer bange for at tage til Siquijor på grund af healerne og sort magi, hvilket dog ikke er tilfældet længere.

Der er dog stadig mange, som går til en healer for at blive kureret for diverse sygdomme. Om du bliver ”rask” eller kurereret af at gå til en healer på Siquijor ved vi nu ikke lige – men en oplevelse er det i hvert fald 😊

Du kan få alt lige fra røgelse og love potions til massage med urter og beskyttende amuletter. Når du har modtaget en behandling, bestemmer du selv, hvor mange penge du vil donere til healeren. Vi vil mene, at 300 PHP per person/behandling er rimeligt 😊

Hvordan kommer du til Siquijor?

Den bedste måde at komme til Siquijor på, er ved at sejle med færge fra en af de omkringliggende øer. Du kan både sejle til Larena og byen Siquijor (som vi sejlede til).

Vi sejlede dertil fra Dumaguete, hvor der dagligt afgår flere færger. Det tager kun en time, og er derfor en relativt kort sejltur. Vi gav 120 pesos per mand.

Du kan også tage til Siquijor fra Tagbilaran på Bohol. Men da det er en længere sejltur, koster det også det tilsvarende mere.

Du kan som noget helt tredje også vælge at flyve direkte fra Cebu til Bohol, men da det er nogle små fly, er der derfor begrænsninger på, hvor mange kilo, du må have med.

Hvordan kommer du fra færgen til dit overnatningssted?

Som så mange andre steder på Filippinerne, bliver du bombarderet med tilbud om vans, tricycles og scootere, når du står af færgen.

Det bedste tip vi kan give dig, er at du ignorerer sælgerne, der står lige uden for færgen. De vil med stor sandsynlighed give dig alt for høj en pris – vær derfor lidt tålmodig og gå et stykke væk fra færgen, da de her vil være mindre aggressive.

Vi skulle køre omkring 3 kilometer fra færgen til Blue Wave Inn og gav 100 PHP for 4 personer. Vi kunne sikkert godt have pruttet den ned til 80 PHP, men man skal vælge sine kampe med omhu 😉

Huskereglen er blot, at du altid skal prutte om prisen. For de vil altid sætte prisen højere, end hvad de normalt vil have 😊

Vi håber, du kan bruge vores guide til inspiration til din egen kommende rejse til Siquijor. Hvis du ligger inde med spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os i kommentarfeltet!

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

 1. Malene siger:

  Tak for en god guide. Vi skal til Filippinerne i februar måned i 4,5 uge. Vi er to voksne og to børn på 7 og 8 år. Siquijor lyder ret fantastisk, så tro at vi inkluderer den i vores rejse.
  Mvh. Malene

  1. Backpacking The World siger:

   Hej!

   Hvor lyder det bare fantastisk! Jeg er slet ikke misundelig 🙂 Jeg kan varmt anbefale Siquijor. Det vil I på ingen måde fortryde 🙂

   Mvh

   Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *